Constanţa: Trei firme au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Trei firme au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei
Constanţa: Trei firme au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei

Trei societăţi din judeţul Constanţa au ajuns în atenţia Gărzii Financiare după ce au efectuat mai multe tranzacţii fără a le evidenţia în contabilitate. Celor trei societăţi le-au fost întocmite sesizări penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa a făcut o serie de verificări la SC Eurom Activ SRL Constanţa, care are ca obiect de activitate comerţul cu cereale. Administratorul firmei este din Brăila şi a vândut produse agricole în valoare de aproape 1,5 milioane de lei către alte două societăţi fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile efectuate. Prejudiciul estimat produs bugetului de stat este în sumă totală de  439.000 de lei.

O altă societate care se ocupă cu vânzarea cerealelor este SC Telesens SRL din Constanţa, care nu funcţionează la sediul social declarat. Administratorul societăţii a vândut către o altă firmă din localitatea Lumina, rapiţă în valoare de peste 1,7 milioane de lei. „Pentru că nu există posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a tranzacţiei s-a prezumat că bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 495.441 de lei“, a declarat Cristian Radu, directorul coordonator al Comisariatului Gărzii Financiare Constanţa.

SC Fielect Construct SRL Constanţa este o altă firmă care a intrat în atenţia Gărzii Financiare din cauza neînregistrării în contabilitate a operaţiunilor efectuate. Firma are ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, dar nu funcţionează la sediul social declarat. Din verificările efectuate de inspectorii finanţişti a reieşit că administratorul firmei a livrat către o altă societate din Constanţa materiale de construcţii în valoare de 782.686. Prejudiciul estimat se ridică la 273.677 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite