Constanţa: Trei hoteluri de 5 stele răsar pe litoral în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Trei hoteluri de 5 stele răsar pe litoral în 2010
Constanţa: Trei hoteluri de 5 stele răsar pe litoral în 2010

Toate construcţiile se ridică în nordul staţiunii Mamaia. Unităţile de cazare sunt întârziate de criza economică, dar vor fi gata până la deschiderea noului sezon estival.

În an de criză, megaconstrucţiile răsar la malul mării. Un hotel de cinci stele construit pe un fost teren de tenis, în staţiunea Mamaia, al omului de afaceri Viorel Păunescu, un altul clasat tot cu cinci stele, de 17 milioane de euro, în nordul litoralului, pe un teren de minigolf, precum şi complexul Coral Beach, dintre staţiunea Mamaia şi Năvodari, vor fi la dispoziţia turiştilor în sezonul estival din 2010. Alte câteva lucrări se află  într-un proces amplu de renovare. Un exemplu în acest sens este Complexul Panoramic Amfiteatru Belvedere, din sudul litoralului, din staţiunea Olimp, care va urca la patru stele de la două stele. 

Toate unităţile de cazare amintite se află în întârziere cu lucrările, semn că pe investitori i-a lovit puternic criza economică. „Probabil că i-a blocat criza. Perla Majestic, spre exemplu, îşi prezentase complexul dintre Năvodari şi Mamaia. Ar fi trebuit să fie gata până acum, dar criza i-a lovit şi pe ei“, a declarat Corina Martin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Cazare mai ieftină cu zece procente în noul sezon

Pe lângă noile unităţi de cazare, hotelierii mai promit turiştilor şi preţuri la cazare cu 10% mai mici comparativ cu anul acesta, precum şi oferte mai tentante. La târgul de turism din Bucureşti, care va avea loc în perioada 15 - 18 octombrie, ANAT Sud-Est va veni cu ofertele de cazare pentru sezonul estival 2010. „Vom avea tarife pe pachetele de sezon cu 10% mai mici. Tarifele la cazare prin pachetul  «Litoral pentru Toţi» vor rămâne aceleaşi pentru 2010“, a spus Cristian Bărhălescu, preşedinteţe ANAT Sud-Est.

De asemenea, hotelierii iau în calcul cazarea gratuită a doi copii minori în cameră cu doi adulţi.

Criza scoate în faţă managerii din turism

În an de criză, în sezonul estival 2010, vor rezista pe litoral şi vor avea profit operatorii din turism care vor lucra cu agenţiile de turism. „Va conta modul în care agentul economic îşi va macheta ofertele. În funcţie de modul în care vor lucra cu agenţiile de turism, vor putea spune că au avut un sezon bun“, a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Sud-Est.

Bărhălescu a dat drept exemplu anul estival 2009, când 85% dintre hotelieri au avut încasări în an de criză tocmai pentru că au lucrat cu agenţii de turism. „Cei care au lucrat pe cont propriu au avut scăderi şi de 50%. Anul viitor este posibil să fie scăderi şi mai mari la încasări, însă aşa vor apărea adevăraţii manageri din turism, care ştiu să promoveze turismul“, a mai spus preşedintele ANAT Sud-Est.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite