Trei constănţeni sunt cercetaţi după ce au vândut unui cetăţean chinez metal comun drept aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile
Cei trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile

Trei constănţeni suspectaţi că i-au vândut unui cetăţean chinez 2,5 kilograme de metal comun drept aur sunt cercetaţi de poliţişti, care au făcut, miercuri, două percheziţii domicilare în înjudeţul Constanţa, valoarea prejudiciului ridicându-se la 72.000 de euro.

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigaţii Criminale fac cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizându-i pe membrii unei grupări infracţionale din municipiul Constanţa, cu preocupări în principal pe linia săvârşirii de infracţiuni de înşelăciune.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că, în luna ianuarie a acestui an, un cetăţean chinez, cu reşedinţa în România, a cunoscut, în cursul lunii ianuarie, un bărbat din Constanţa, de la care a achiziţionat o sută de grame de aur de 24 karate, în schimbul sumei de 3.000 euro. Cu această ocazie, constănţeanul i-a spus cumpărătorului că mai deţine trei kilograme de aur de 24 karate pe care intenţionează să le vândă, iar acesta s-a arătat interesat să le cumpere.

Astfel, la data de 25 februarie 2012, cetăţeanul chinez şi soţia sa s-au întâlnit într-un hotel din Bucureşti cu bărbatul respectiv, care era însoţit de un alt bărbat. Cei doi le-au oferit spre vânzare 2,5 kilograme de aur 24 karate, sub formă de granule, în schimbul sumei de 72.000 euro.

Constatând că granulele erau din metal comun, la data de 2 martie, cetăţeanul chinez a sesizat autorităţile.

Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că identitatea declinată iniţial de constănţean era falsă, el fiind identificat ca Şefchet I. (53 de ani). Bărbatul fusese însoţit la întâlnirea din luna februarie de un nepot al său, de 42 de ani, iar fiul acestuia a transportat "aurul" de la Constanţa în Bucureşti la hotel.

Din cercetări, oamenii legii au mai stabilit că, iniţial, le-au prezentat într-o cutie o anumită cantitate de granule care au fost verificate la un bijutier de către soţia cetăţeanului chinez.

Ulterior, la perfectarea tranzacţiei i-au înmânat acestuia un alt săculeţ cu toată aşa-zisa cantitate de aur, în realitate granulele fiind din metal comun.

Cei trei constănţeni sunt cercetaţi pentru înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave. Ei urmează să fie transportaţi la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR pentru continuarea cercetărilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite