Transportatorii se revoltă: taxa de primă înmatriculare este aberantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Operatorilor Români de Transport consideră că noua propunere cu privire la încasarea taxei de primă înmatriculare va bloca şi mai mult piaţa auto second-hand şi ascunde, de fapt, o modalitate aberantă de a soluţiona problematica returnării taxei auto.

Guvernul mizează că valoarea taxei de înmatriculare la vânzarea unui autovehicul second – hand, achiziţionat înainte de 2007 va fi suportată de cumpărător şi se va regăsi în preţul astfel crescut al maşinii.

Guvernul nu urmăreşte decât să evite returnarea banilor asigurându-se însă faţă de Uniunea Europeană că respectă hotârarea Curţii de Justiţii a Comunităţilor Europene. Proprietarii români de autovehicule achiziţionate „la mâna a doua“ înainte de 2007 nu pot fi însă obligaţi de nici o lege să plăteasca o taxă de  înmatriculare în momentul înstrăinării autovehiculului, deoarece înainte de achiziţia bunului ar fi trebuit să cunoască această obligaţie urmând să aleagă dacă va mai achiziţiona un atuovehicul second – hand sau nu.

Cea mai bună metodă a Guvernului de a „tapa” persoanele fizice şi juridice de bani este zona auto, marjând pe faptul că dorinţa românului de a avea în continuare un mijloc de deplasare la dispoziţie este foarte mare, se arată într-un comunicat emis de Federaţia Română a Transportatorilor.

Autovehiculele din România poluează dublu în special din cauza lipsei de infrastructură rutieră, au mai arătat transportatorii.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite