Tragedie în lumea teatrului constănţean! A murit actorul Eugen Mazilu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul actor constănţean Eugen Mazilu a decedat din cauza unei complicaţii apărute în urma unei operaţii chirurgicale la care a fost supus de curând. De 48 de ore actorul se afla în comă profundă.

Actorul a suferit un infarct şi după un tratament dădea semne să îşi revină. Din păcate, doctorii nu l-au mai putut salva în urma unei complicaţii. Eugen Mazilu avea 62 de ani.

Eugen Mazilu a absolvit în anul 1972 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, la clasa profeosrilor Ion Cojar şi Constantin Codrescu. A ocupat funcţia de director al Teatrului Dramatic Constanţa în perioada 1985 - 1990 şi a avut în palmares 100 de roluri principale şi secundare.

Actorul a debutat la Constanţa în anul 1973, debutând în spectacolul „Io, Mircea Voievod”, în regia lui Constantin Dinischiotu. A fost renumit pentru rolurile din spectacolele de comedie, însă s-a remarcat şi prin interpretarea din drama psihologică „Vânătoarea de raţe”, de Al. Vampilov.

Geni, aşa cum îl alintau prietenii, era o fire veselă. Un om atent cu cei din jur şi foarte preocupat de soarta teatrului.„Un om veşnic tânăr, vesel, plin de nerv, risipind peste tot vorbe de duh şi voioşie, ca un neobosit spiriduş histrionic, gata oricând să dea un bobârnac savantelor tristeţi ale scenei, pentru a ne reaminti că trăim în lumea minunată a teatrului”, consemnează Anaid Tavitian şi Georgeta Mărtoiu, în lucrarea „Thalia ex Ponto, la cumpănă de milenii”.

UPDATE 17.40 Vestea a fost primită cu multă durere și de Mihai Sorin Vasilescu, un alt nume sonor al scenei constănțene, prieten foarte bun al regretaturului actor: „Era un coleg extraordinar, cu care puteam discuta orice. O să-mi fie foarte greu fără el în teatru. Dumnezeu să-l odihnească, încetul cu încetul ne întâlnim toți acolo sus. Mai suntem câțiva din generația asta“.

Update 17.15 „Am pierdut un mare prieten, actor extraordinar şi un om absolut minunat. Din punct de vedere artistic juca ireproşabil. Am avut şansa de a mă număra printre cei pe care i-a îndrumat. Este o pierdere atât pentru teatrul românesc, cât şi pentru comunitatea din Constanţa“, a declarat, îndurerat, directorul artistic al teatrului, Bogdan Caragea.

Ora 17.00. Și actrița Ileana Ploscaru și-a exprimar regretul enorm la aflarea tristei vești: „Mă doare sufletul să aud că Mazilu nu mai e. Am jucat în multe spectacole cu el, era un extraordinar partener de scenă. Ultimul spectacol în care am jucat împreună a fost „Scaiul“. În spectacolul „A înnebunit lumea“, de la începutul anilor 2000, a făcut o creație superbă. A fost un actor foarte bun, e o pierdere fantastică“.

Ora. 16.45 Secretarul literar al Teatrului de Stat Constanţa, Anaid Tavitian, a declarat că actorul a jucat ultima oară pe scena de la Constanţa în stagiunea de primăvară, în piesa „Să ne răzbunăm, iubito!“. De asemenea, printre ultimele sale piese se numără „Pescăruşul“ şi „Scaiul“, din repertoriul teatrului constănţean.

„Era prieten foarte bun cu regretatul actor Vasile Cojocaru. Ştiam că Eugen are probleme de sănătate, a mai avut o cumpănă în viaţa lui, dar a trecut şi speram ca şi de data aceasta să îşi revină“, a declarat Anaid Tavitian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite