Constanţa: Traficanţii de droguri din port, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Traficanţii de droguri din port, trimişi în judecată
Constanţa: Traficanţii de droguri din port, trimişi în judecată

Patru persoane implicate în cazul celor peste 200 de kilograme de cocaină confiscate, în luna mai, în Portul Constanţa, au fost trimise în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Joszef Bela Pinter, Gabriela Takacs, Gladis Maria Takacsne şi Gyula Imre Racz, primii trei cetăţeni maghiari şi ultimul cetăţean român, pentru comiterea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă agravantă şi trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc în formă agravantă.

Reamintim faptul că, în perioada iulie 2008 - mai 2009, au încercat să introducă în ţară, prin Portul Constanţa, 200 de kilograme de cocaină, drog de mare risc, având o puritate de peste 80 la sută, prin disimularea acesteia printre pacheţele cu sucuri, care făceau parte din conţinutul unui container expediat de către o societate din Peru şi care avea ca destinatar formal Fundaţia Gold Dragon Style din Arad.

Drogurile au intrat pe teritoriul României în luna noiembrie 2008 prin Portul Constanţa Sud Agigea, fiind ulterior transportate în perioada 11/12 mai 2009 pe ruta Constanţa - Bucureşti - Deva - Arad.

Oamenii legii au confiscat întreaga cantitate de cocaină, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro. Faţă de celelalte persoane  implicate în dosar s-a dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor, iar dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite