Constanţa: Tot mai puţini bolnavi de tuberculoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Tot mai puţini bolnavi de tuberculoză
Constanţa: Tot mai puţini bolnavi de tuberculoză

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, a scăzut numărul persoanelor infectate cu TBC. La evaluarea pe ultimele nouă luni s-a constatat o scădere a numărului de bolnavi, ceea ce denotă că judeţul Constanța a început să se alinieze cu succes tendinţei de stopare şi reducere a acestei maladii.

Numărul bolnavilor de tuberculoză din judeţul Constanţa a scăzut la jumătate în comparație cifrele care se înregistrau în urmă cu patru ani. „Media privind incidenţa cazurilor noi de tuberculoză este anul acesta de 100 la suta de mii de locuitori, comparativ cu anul 2005 când era de 200 la suta de mii de locuitori. Constanţa era de obicei unul dintre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte cazurile de afecţiuni pulmonare“, a precizat şefului dispensarului TBC, dr. Emanoil Vasiliu.

În prezent, cei şapte medici ai dispensarului TBC consultă în medie de 20 de pacienţi pe zi. „Cred că medicii de familie se ocupă mai bine de pacienţi, pentru că nouă ne vin tot mai puţini oameni“, a adăugat Vasiliu. Cadrele medicale constănţene spun că majoritatea cazurilor provin din rândul  şomerilor şi al pensionarilor şi că diminuarea cazurilor de tuberculoză se datorează condiţiilor sociale scăzute de trai.

Peste media judeţului sunt dispensarele TBC din Constanţa, Hârşova, Mangalia şi Medgidia, însă cea mai mică incidenţă este înregistrată la dispensarul din Constanţa. La dispensarul din Cernavodă se înregistrează cel mai mare număr de persoane care vin pentru consultație.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite