Spectacol în pași de galop la Herghelia Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare herghelie din țară și-a deschis porțile pentru amatorii de echitație - zilnic, între orele 9.00 și 17.00. Herghelia, care se întinde pe o suprafață de peste 550 hectare, are amenajat un hipodrom de trap şi galop unde turiştii pot practica echitaţia.

Aici, o oră de echitație pe ponei costă 50 de lei, iar pe un cal pur sânge arab, 80 de lei. De asemenea, cea mai mare herghelie din această parte a ţării pune la dispoziție și o trăsură cu care se pot face plimbări de agrement pe hipodrom și în pădurea Comorova, la preţuri negociabile.

În timpul săptămânii, la răsăritul soarelui sau la apus când plaja este mai goală, călăreții experimentați pot face plimbări pe malul marii.

„La Mangalia sunt peste 300 de cai de rasă şi ponei. Fiecare cal este denumit în funcţie de armăsarul din care se trage, toate cabalinele fiind înscrise într-un arbore genealogic clar structurat“, a declarat  directorul hergheliei, Constantin Ancuţa.

În circuitul de vizitare, se pot admira armasarii nărăvași, pursânge arab cu coamele în vânt, iepele cu mânjii lor, iar, sub atenta supraveghere a personalului, turiștii pot hrăni caii. Îngrijirea cailor este foarte strictă, ei având ore fixe la care mănâncă: dimineaţa la 7, la 10, 12, 17.30 şi 22.

Tarifele pentru vizitarea Hergheliei Mangalia sunt de 2 lei pentru elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi şi 6 lei/persoană pentru vizitatorii din grupurile organizate.

Calul te simte

Constantin Ancuța povestește că orele de echitație se fac pe cei mai blânzi cai ai hergheliei. „Trebuie să îl mângâi, să te simtă, să știe că nu îi vrei răul“, spune acesta. „Apoi înveți cum să te urci și să te menții în șa, pentru că nu este atât de simplu“.

Echitație și la Corbu

Ore de echitaţie se pot lua şi la Corbu, odată cu deschiderea Zoo Park. Aici, ora de echitaţie pe ponei costă 10 lei. Totodată, în spații special amenjate, pot fi admirați ponei shetland şi apaloosa.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite