Ţigări de contrabandă în valoare de 6 milioane de lei, descoperite în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările au fost găsite de către vameşii constănţeni şi poliţiştii de frontieră  la bordul a două nave, una aflată sub pavilion turcesc, iar cealaltă sub pavilion cambogian.


Venită din Georgia, nava turceasă „Hizir Karaeri“ a acostat în Portul Constanţa sâmbătă după-amiază.  Comandantul vaporului a declarat că la bord se află un autotractor marca”DAF” cu  o semiremorca si aproximativ şi aproximativ 1.200 de cutii conţinând ficare 10.000 ţigarete marca „Marbel“.

În momentul în care vameşii şi poliţiştii de frontieră au  controlat nava turcească, aceştia au descoperit o cantitate mult mai mare de ţigarete decât cea trecută în acte. A fost vorba de peste 12 milioane de ţigări, în valoare de 6 milioane de lei. Marfa provenea din Georgia şi ar fi trebuit să fie preluată de o sociatate comercială din Brăila.

Poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări de contrabandă şi la bordul navei cambogiene „Safi“, venită din Turcia încărcată cu balast. Oamenii legii au văzut două persoane care cărau coltete voluminoase şi ambalate în saci, pe care, apoi, le urcau într-o autoutilitară.

În momentul în care i-au luat la întrebat pe cei doi necunoscuţi, poliţiştii au descoperit în sacii respectivi, precum şi în maşină, peste 700 de pachete de ţigări marca Assos.

 Imediat a fost dispus un control şi la bordul vaporului, în urma căruia au fost descoperite alte 5.000 de ţigări de aceeaşi marcă ascunse în între şasiu şi berna navei.

Întraga marfă descoperită la bordul celor două vapoare a fost confiscată.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite