Constanţa: ATENŢIE! Ţepe date prin SMS-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: ATENŢIE! Ţepe date prin SMS-uri
Constanţa: ATENŢIE! Ţepe date prin SMS-uri

Poliţiştii nu exclud varianta ca făptaşii să fie angajaţi sau foşti angajaţi ai companiilor de telefonie mobilă.

 Mai multe persoane din Constanţa au făcut plângere la Poliţie deoarece au fost înşelate prin telefon, mesaje şi poştă electronică de anumite persoane care se dădeau drept reprezentanţii unei firme de telefonie mobilă.

Un bărbat din Constanţa a fost sunat pe telefonul mobil de către o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei firme de telefonie mobilă şi care i-a comunicat mai multe date personale, promiţându-i-se un câştig dacă tastează mai multe coduri. Victima a încărcat astfel conturile a şase cartele cu câte 50 euro fiecare.

O altă persoană înşelată  a fost anunţată de câştigul unui telefon mobil şi rugată să-şi dea datele personale şi să intruducă anumite coduri pentru a intra în posesia lui. În acest fel a fost ţepuit cu suma de 150 de euro.

Pentru a evita aceste neplăceri, poliţiştii recomandă să nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs sau sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie, să nu trimiteţi date personale sau copii după buletin, cărţi credit/debit, etc. pe mail sau fax, să nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător, să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Cele mai vizate sunt persoanele care au abonamente şi câte două numere pe acelaşi nume.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite