Constanta: Litoral 2009/Marius Teodorescu vinde şaorma comunistă în Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Marius Teodorescu vinde şaorma comunistă în Vama Veche
Constanta: Litoral 2009/Marius Teodorescu vinde şaorma comunistă în Vama Veche

Bucureşteanul este de opt ani patron de cârciumă, magazin şi fast food în Vama Veche.  Este cunoscut pentru şaorma comunistă şi frappe-ul făcut cu bormaşina.

Cea mai faimoasă şaorma din Vama Veche este, fără îndoială, cea comunistă. Nu reţeta este specială, ci faptul că se vinde sub privirile lui Nicolae Ceauşescu, agăţat într-un cui alături de soţia sa. Ideea i-a venit când şi-a dat seama că brandul fostului dictator încă vinde.

„Nimeni nu trece pe lângă magazin fără să facă un comentariu sau o poză. Unii înjură epoca ceauşistă, alţii se amuză şi cer un «Ceauşescu cu de toate»“, spune tânărul de 34 de ani. Tabloul lui Ceauşescu l-a găsit aruncat în cămara prăfuită a unui prieten. Este portretul dictatorului care stătea aşezat, deasupra catedrei, din fiecare clasă de şcoală.

Marius a investit în Vamă din 2001, când a deschis un magazin. Au urmat apoi cârciuma „La Garsonieră“ şi, în urmă cu doi ani, fast-food-ul.

„I-am spus aşa pentru că este formată dintr-o singură cameră“, povesteşte Marius. Imaginaţia lui nu se opreşte, însă, aici. La magazin şi-a dorit să vândă frappe, băutură greu înghiţită de vamaioţii adevăraţi, dar a fost un moft al patronului.

Un aparat profesionist care să amestece nesul cu laptele l-ar fi costat, după spusele lui, 250 de euro. Atunci a ales o metodă mai puţin costisitoare. A cumpărat o bormaşină în vârful căreia a înfipt un tel de bucătărie. „Frappe-ul iese numai spumă, mult mai bun decât cel făcut la aparat“, îşi laudă Marius produsul.

Vama, schimbată în rău dar şi în bine

Dacă i-ai întreba pe vechii vamaioţi, unii ţi-ar spune că afacerile lui Marius transformă Vama într-un loc mult prea comercial şi la îndemâna oricui. Acestora, Marius le răspunde că nu mai poţi păstra un loc virgin cât timp este călcat în picioare. Este conştient că şi invenţiile sale şi cârciuma mult prea luxoasă pentru sătucul care a fost odată Vama au contribuit la modernizarea zonei, dar şi la spulberarea farmecului de loc sălbatic.

„Nu sunt eu de vină, ci primăria care dă autorizaţii de construcţie. Dacă nu deschideam eu magazinele şi cârciuma, o făcea altul“, se justifică Marius.

„În Vamă vin acum două tipuri de oameni, cei cu maşini luxoase, care cheltuiesc câteva milioane în cârciumi mai luxoase şi apoi se cară şi vamaioţii adevăraţi care vin la mare cu 100 de lei şi pleacă cu 150“, spune Marius. Din a doua categorie făcea şi el parte. Acum, pentru binele afacerii, îşi doreşte ca maşinile luxoase să oprească în faţa cârciumii lui.

Este nemulţumit că are clienţi care-i trag ţeapă. „Fac consumaţie de 50-70 de lei şi se cară. Sau, mai nou, li se aduce de către ospătar restul de la nota de plată, îl iau, îl bagă în buzunar şi apoi îl mai cer o dată“, spune patronul. Tocmai de aceea, „La Garsonieră“ este dotată acum cu camere de luat vederi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite