Constanţa:Aparate de gimnastică în parc la Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa:Aparate de gimnastică în parc la Techirghiol
Constanţa:Aparate de gimnastică în parc la Techirghiol

Parcul din oraş va arăta de anul viitor ca o sală de tratament pentru cei cu probleme locomotorii. Edilii din Techirghiol au primit bani de la Ministerul Mediul pentru modernizarea spaţiului verde din oraş. Primăria a depus, anul trecut, un plan în cadrul Proiectului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

„Parcul va fi amplasat în faţa Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, pe o suprafaţă de 3,5 hectare, din domeniul primăriei“, a declarat Adrian Stan, edilul din Techirghiol.

Parcul va fi gata la vară

În afară de elementele specifice unui parc, alei, plante, gard viu şi mobilier urban, aici vor fi amplasate aparate de gimnastică pentru persoanele cu probleme locomotorii. „Vor fi scăriţe, roţi, cauciucuri, tot ce se găseşte într-o sală de gimnastică ortopedică“, a precizat Stan. Turiştii care vin să se trateze cu nămol de Techirghiol, dar şi localnicii se vor putea bucura de parcul terapeutic cel mai devreme la începutul verii viitoare. Lucrările vor demara peste două luni. „Trebuie să respectăm procedurile de licitaţie, după care în trei-patru luni finalizăm parcul şi sperăm ca în luna mai să fie gata“, a mai spus primarul.
Ministerul Mediului va finanţa invetiţia cu 1 milion de lei.

Oamenii din Techirghiol beneficiază acum de mai puţin de un metru pătrat de spaţiu verde pe cap de locuitor, în condiţiile în care normele UE impun minim 26 de metri pătraţi. După amenajarea parcului, suprafaţa de spaţiu verde va creşte la 8,83 metri pătraţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite