Constanţa: Sanatoriul Techirghiol, singurul deschis tot anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sanatoriul Techirghiol, singurul deschis tot anul
Constanţa: Sanatoriul Techirghiol, singurul deschis tot anul

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol este una dintre cele mai vechi baze de tratament cu nămol. Mii de persoane şi-au căutat aici sănătatea, iar rezultatele tratamentelor i-au făcut să revină.

„Eu sufăr de coxartroză şi vin la Techirghiol de nouă ani. Fac tratament de două ori pe an, iar acum sunt internată pentru 10 zile. Mi s-a prescris bazin termic, bazin cu nămol, ultrasunete, diadinamice, masaj şi electrostimulare pentru durerile de şold“, a declarat Victoria Antohi, din Constanţa.

Anca Borangic, din Bucureşti, nici nu îşi mai aminteşte de când vine la Sanatoriul Balnear. „Acum fac procedura cu ultrasunete şi mă simt foarte bine. Tocmai de aceea revin la fiecare şase luni la Techirghiol“, a spus ea. Unitatea a fost renovată recent: există gresie, faianţă, căzi şi aparatură de ultimă generaţie. „Singurul lucru care ar mai necesita renovare totală este bazinul, care nu a beneficiat de reabilitare de 36 de ani“, a declarat Indiran Logofătu, managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol.

Cu toate acestea, locurile sunt rezervate până pe 18 decembrie, atât de către români, cât şi de pacienţi din Franţa, Germania sau Statele Unite ale Americii.

220 de lei, o zi de spitalizare

În medie, în funcţie de tratamentul prescris, ziua de spitalizare, cu masa inclusă, nu depăşeşte 220 de lei. Cu pacienţii asiguraţi se lucrează în sistem de coplată: 30 la sută din pachetul de tratament este suportat de pacient, iar 70 la sută de Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine. Cazarea în camerele modernizate costă 100 de lei pe zi, de persoană, iar în partea nemodernizată a sanatoriului este de 70 de lei pe zi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite