Constanta: Sanatoriul Techirghiol suferă de lipsa banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renovarea spaţiilor de cazare ale unităţii este nefinalizată. Conducerea unităţii medicale are în plan mai multe proiecte în funcţie de fondurile proprii întrucât de la Ministerul Sănătăţii sunt slabe şanse de ajutor.

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol oferă pachete de servicii care cuprind cazare, masă şi terapie. În afara sectorului destinat recuperării copiilor cu probleme de sănătate, unitatea a deschis recent şi sectorul de băi reci unde, la recomandarea medicului, tratamentul cu nămol se face prin expunerea la soare.

Intenţii bune

Pentru acest an, conducerea instituţiei intenţionează să continue lucrările de reabilitare şi, deşi managerul unităţii medicale Inghira Logofătu se abţine să se plângă de lipsa fondurilor, socotelile trebuie făcute în funcţie doar de veniturile proprii. Lucrările prevăd refacerea reţelei de canalizare şi a sectorului tehnic, inclusiv prin reabilitarea centralei termice. Un alt proiect se referă la îmbunătăţirea blocului alimentar cu respectarea circuitelor. 

Lucrări finalizate doar la exterior

Dacă baza de tratament a fost modernizată, la camerele de cazare mai este de lucru cel puţin pentru trei ani, iar în prezent unitatea arată mai bine doar pe exterior. Pacienţii cărora li se oferă astfel de camere beneficiază şi de reduceri în funcţie de calitate. „Noi încă stăm bine, dar în spitale este sărăcie lucie“, spune şi o asistentă medicală din sanatoriu.

Până la sfârşitul anului se doreşte şi refacerea, pe interior şi exterior, a secţiei de copii şi a blocului alimentar. Singura posibilitate de a obţine finanţare rămân fondurile proprii sau proiectele care pot fi elaborate pentru obţinerea de fonduri europene.

Totul este însă la nivel de intenţie şi de aceea conducerea instituţiei este mai rezervată până când se vor concretiza într-un fel.  

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite