Constanţa: Patriarhul Daniel vine la Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Patriarhul Daniel vine la Techirghiol
Constanţa: Patriarhul Daniel vine la Techirghiol

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va binecuvânta biserica Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol, unde vor fi aduse şi părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena (patronii spirituali ai Municipiului Constanţa), aflate la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a sfântului lăcaş, precum şi de hramul bisericii, prăznuit în fiecare an pe 20 iulie.

Parohia Sfântul Ilie din Techirghiol a fost înfiinţată în anul 1907, iar piatra de temelie a fost pusă la 20 iulie 1909. Sfântul lăcaş a fost sfinţit în anul 1914, iar jumătate din costurile construcţiei au fost suportate de către marele artist Constantin Tănase.

Viorel Daniel Pasmangiu, preotul paroh al bisericii, spune că este pentru prima dată când un patriarh al Bisericii Ortodoxe Române va participa la Sfânta Liturghie în acest locaş de cult.

Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20.00, va fi întâmpinată racla cu părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române, după care se va săvârşi slujba Privegherii. Duminică, la ora 9.00 va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, iar la ora 20.00 va fi oficiată slujba Privegherii, în cinstea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Luni, 20 iulie, de la ora 8.00 va avea loc slujba de sfinţire a apei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite