Teatrul de Stat din Constanţa, asaltat de spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au venit să urmărească premiera piesei „Gâlcevile din Chioggia“, spectacolul cu care actorii din Constanţa au deschis anul acesta stagiunea. Publicul a fost încântat de prestaţia artiştilor.

Primeriera comediei lui Carlo Goldoni s-a jucat în aceeaşi zi în care dramaturgul itlaian s-a născut. Autorul a venit pe lume în data de 25 februarie a anului 1707.

Cu cinci minute înainte de începerea spectacolui, în foaierul de la intrarea Teatrului de Stat din Constanţa, spectatorii aşteptau cu nerăbdare să îşi ocupe locurile în sală. Imediat se deschid toate uşile sălii, oamenii năvălesc înăuntru şi se aşează pe scaune.

Brusc se face întuneric, iar din boxe o voce gravă îi îndemna pe toţi cei prezenţi să îşi închidă telefoanele mobile.

Teatrul de Stat din Constanţa vă invită la spectacol: comedia „Gâlcevile din Chioggia"

Au urmat trei bătăi de gong, după care a început spectacolul.

Comedia lui Carlo Goldoni prezintă viaţa comunităţii de pescari din micul orăşel Chioggia, aflat în apropierea Veneţiei, pe malul Adriaticii.

Personajele se înscriu în toate tipologiile umane. Gâlceava este declanşată de prezenţa unui spiriduş, denumit „Baruffa“, care îi face pe oameni să interacţioneze şi să îşi scoată la iveală trăsăturile.

Mai mult decât atât, spectacolul merge pe ideea unei sugestii care să îi creeze publicului o stare de bine. Decorul în care se desfăşoară acţiunea este încărcat de plase pescăreşti, personajele poartă haine viu colorate, iar muzica este veselă.

„Am vrut să scoatem în evidenţă un spectacol inedit şi vesel. După reacţiile pe care le-a avut publicul eu cred că a fost o reusită“, a declarat Dana Dumitrescu, regizorul „Gâlcevilor din Chioggia“.

Publicul a aplaudat frenetic

Premiera actorilor de la Tratrul de Stat din Constanţa s-a jucat cu casa închisă. Spectatorii au bătut din palme frenetic la fiecare moment în care comicul de situaţie atingea apogeul. La final, toţi oamenii s-au ridicat în picioare şi au apluadat minute în şir fără întrerupere.

Drept mulţumire, actorii au urcat iarăşi pe scenă şi au făcut reverenţe în faţa publicului.

Elena Pascale (45 de ani) a fost printer spectatori. Ea a venit la teatru împreună cu prietene sale şi s-a simţit excelent.

„A fost un spectacol minunat. Personajele au fost incredibile. Felicitări tuturor celor care au făcut parte din distribuţie“, a spus încântată  femeia.

Cei care au ratat premiera trebuie să ştie că piesa „Gâlcevile din Chioggia“ se joacă în această seară de la ora 19.00, cât şi duminică, tot de la aceeşi oră. Preţul biletelor este de 20 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite