Taximetrişti constănţeni, nemulţumiţi că sunt executaţi silit de o firmă de leasing FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii acuză greşeli de contabilitate
Taximetriştii acuză greşeli de contabilitate

În faţa firmei Expocar Constanţa de pe strada Baba Novac, aproximativ 30 de taximetre de la mai multe firme au protestat faţă de decizia dealerului auto de a le scoate la vânzare imobilele pentru neplata datoriilor.

Începând din 2004, între Expocar şi mai multe firme de taximetrie au fost încheiate contracte de achiziţionare autoturisme în regim de leasing. Timp de câţiva ani lucrurile au mers bine. Din 2009 însă, firmele de taximetrie au început să acumuleze restanţe, cerând reeşalonarea plăţilor, cerere refuzată de Expocar.

Sechestru pe trei apartamente

Mai mult decât atât, în urmă cu câteva luni, dealerul auto a început executarea silită a datornicilor. S-a pus sechestru pe trei apartamente ale unor acţionari ai SC Ana&Nico. Două dintre imobile au fost scoase la licitaţie.


Taximetrişti constănţeni, nemulţumiţi că sunt executaţi silit de o firmă de leasing

Daniel Crintea, (38 de ani), şi Marian Constantinescu (39 de ani), proprietarii imobilelor scoase la licitaţie de Expocar, îl acuză pe Nicolae Dimaca, proprietarul Expocar Constanţa, că a mărit nejustificat penalităţile în aşa fel încât să nu poată fi plătite şi că încă şapte apartamente ar urma să fie sechestrate abuziv. Cei doi au spus că au fost cumpărate peste 170 de maşini de la Expocar.

Taximetriştii acuză greşeli de contabilitate

La protest a participat şi Vasile Cuculici (44 de ani), asociat al firmei Transtaxi. El a spus că se află în aceeaşi situaţie, urmând să-i fie pus sechestru pe apartament. În urma unor discuţii cu Nicolae Dimaca, acesta i-ar fi spus că la mijloc e vorba de greşeli de contabilitate care vor fi corectate, dar că acest lucru nu s-a întâmplat.

Marin Neagu, liderul Sindicatului Liber al Taximetriştilor constănţeni, a sosit la faţa locului pentru a media conflictul şi, după o scurtă întrevedere cu reprezentanţii Expocar, a declarat că vina aparţine ambelor părţi şi că, în ciuda faptului că Expocar nu se arată disponibilă să discute, speră că se va găsi o cale amiabilă de stingere a conflictului.

Reprezentantul Expocar, Vasile Cătălin, a spus că nu vede utilitatea unor astfel de discuţii. „Conflictul va fi soluţionat în justiţie". El afirmă că imobilele sechestrate au rămas în proprietatea firmei ca urmare a faptului că nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. „Firma mai are de recuperat circa 6 miliarde de lei vechi", a conchis reprezentantul dealerului auto.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite