Taxă de drum pentru traficul greu la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone ce tranzitează oraşul trebuie să plătească începând de la 1 februarie taxa pentru trama stradală.

Măsura a fost instituită de Consiliul Local după ce podul de peste ecluza de la Cernavodă, care face legătura cu litoralul, a fost închis pentru reabilitare.

Maşinile de mare tonaj pot ieşi de pe Autostrada Soarelui, în drumul spre Constanţa, pe la Drajna sau pe la Feteşi şi să urmeze apoi DN 2A spre Constanţa. Cei care trec prin Cernavodă trebuie să plătească o taxă. „A fost aprobat accesul oricăror vehicule cu masa până la 3,5 tone care tranzitează şi asigură aprovizionarea oraşului Cernavodă. Traficul uşor va fi deviat pe următorul traseu: intersecţie DN22C - strada Constanţei (DJ223C) - podul Sfânta Maria - strada Nicolae Titulescu - strada Medgidiei - DJ223C“, a declarat Alina Vlăduşel, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă.

Pentru vehiculele ce au greutatea cuprinsă între 3,5 şi 8,5 tone se acceptă accesul în oraş numai în cazurile în care acestea aprovizionează oraşul.

Şoferii vor trebui să plătească 30 de lei pe zi, 300 de lei pe lună sau 700 de lei pe an. Taxa se dublează în cazul vehiculelor mai mari de 8,5 tone. Acestea pot tranzita oraşul, dar numai în cazuri excepţionale pentru care se solicită aviz cu 36 de ore înainte, pe care îl prezintă la staţia de taxare de la Feteşti.

Lucrările la podul de la ecluza din Cernavodă se vor încheia la finele acestui an.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite