Tăvălugul ministerial a intrat peste Poliţia constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor a descins la Poliţia Transporturi. Toate structurile de Poliţie şi Jandarmerie din judeţul Constanţa sunt verificate la sânge.

Timp de câteva săptămâni, inspectori al Ministerului Administraţiei şi Internelor au luat la puricat activitatea tuturor structurilor de Poliţie şi Jandarmerie din Constanţa. Surse oficiale au spus că este vorba despre un control de fond, tematic, care se face o dată la cinci ani.

Primele victime

După Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Constanţa, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Direcţia Operativă Maritimă, inspectorii au „călcat“ ieri Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa.

Deşi se vorbeşte de o verificare de rutină, „rezultatul“ controlului făcut la IPJ Constanţa, este de natură să creeze temeri. Deocamdată, cu excepţia IPJ, la celelalte structuri inspectorii nu au formulat nici un material „acuzator“.

O evaluare similară s-a făcut în toamna anului trecut la IPJ Constanţa. Concluziile au fost următoarele: trimiterea în faţa Consiliului de Disciplină a inspectorului şef Aurelian Zaheu, care în aceste condiţii a preferat să ceară trecerea în rezervă.

Tăvălugul nu s-a oprit aici: un inspector din MAI a venit pentru a-l cerceta şi pe comisarul şef Dorin Colidiuc, adjunctul lui Zaheu pe probleme de investigaţii criminale şi investigare a fraudelor, ca urmare a aceluiaşi control.

În plus, lui Colidiuc i se impută că nu a respectat ordinul inspectorului şef de a merge să coordoneze ancheta în cazul tâlhăriei din data de 9 februarie a.c. la Mangalia. La acea dată două persoane mascate şi înarmate cu un pistol l-au tâlhărit pe angajatul casei de suma de 7000 lei. Colidiuc nu a executat ordinul.

Sancţiunea nu a fost încă stabilită

Ofiţerii subordonaţi lui au fost chemaţi de inspector pentru a li se cere lămuriri cu privire la activitatea şefului lor. Sancţiunea ce urmează a fi aplicată comisarului şef poate fi, în cel mai fericit caz mustrarea scrisă şi la extremă, destituirea din funcţie. Inspectorii au ajuns la începutul acestei săptămâni şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi şi au cerut toate dosarele şi actele la control.

Verificarea vine în contextul în care şeful structurii, comisar şef Ştefan Munteanu, se află în concediu medical. Deşi a împlinit vârsta de pensionare, comisarul şef a cerut prelungirea contractului de muncă, până în septembrie a.c. permisiune ce i-a fost acordată.

Dacă însă rezultatele controlului îi vor fi defavorabile, Munteanu ar putea fi încă unul dintre pensionaţii cu forţa ai Ministerului, după modelul Traian Jipa şi Mircea Vasile Bârgoz, care au trecut în rezervă ca urmare a unor astfel de controale de fond.

De regulă, la terminarea verificărilor se întocmeşte o notă de control cu aspectele descoperite fără a se comunica pe loc nicio sancţiune.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite