Tarife mai mari la cazare în căminele studenţeşti din Constanţa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Maritimă din Constanţa a început cazările ieri şi continuă până la sfârşitul zilei de astăzi. Un loc în cămin costă între 72 şi 225 de lei pe lună. La Universitatea „Ovidius" Constanţa cazările încep la 30 septembrie, iar tariful lunar este între 150 şi 250 de lei.

Universitatea Maritimă din Constanţa a cazat studenţii din anii terminali la căminul Inter în cursul zilei de ieri, iar astăzi pe cei din anii I, II şi III la Căminul Far. În total au fost 385 de locuri de cazare: 265 la Far 3 şi 120 la Inter.

Tarifele sunt diferenţiate, în funcţie de cămin, dar şi dacă eşti la forma de învăţământ cu taxă sau fără. Astfel, la Far, un loc la cu taxă este 162 de lei pe lună, iar la fără taxă 72 de lei. La Inter, studenţii trebuie să plătească lunar 225 de lei la fără taxă şi 155 la fără taxă.

Click pe poze pentru galerie foto!

Studenţii din Republica Moldova nu plătesc niciun leu. Este cazul lui Petru Stoicovici (20 de ani) din Republica Moldova: „Sunt student în anul II şi am fost repartizat la Far. Este mult mai bine, am baie în cameră, este spaţiul mai mare şi condiţiile sunt cu mult mai bune. Am văzut că sunt şi camere video pe holuri".

Tarife mai mari şi la Ovidius

La Universitatea „Ovidius" din Constanţa cazările încep la 30 septembrie. Aici sunt 1.400 de locuri declarate şi 1.300 de cereri, la care de adaugă studenţii de la medicină.

Cele 1.400 de locuri sunt repartizate în căminele Faleză Nord 1, Faleză Nord 2, C1, C1, Vasile Pârvan şi Liceul Navrom. „Studenţii de la forma de învăţământ fără taxă vor plăti 150 de lei lunar, iar cei de la cu taxă 250 de lei. Au fost majorate preţurile pentru că subvenţia este mai mică. Anul trecut, tarifele erau de 120 de lei şi 230 de lei", a dat lămuriri Tănase Caragiu, şef serviciu cămin-cantine la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Pentru anul universitar 2011 - 2012 Universitatea Ovidius a încheiat un acord cu hotel BTT, iar studenţii care doresc pot merge acolo. „Vor sta câte doi în cameră şi vor plăti 250 de lei pe lună, plus lumina şi gazele", a completat Tănase Caragiu.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite