S-a deschis târgul duminical la Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii au expus pe tarabele din Piaţa Agroalimentară produse pe toate gusturile: mici, pastramă, peşte, pâine, produse de patiserie, lapte, legume, fructe, miere, vin fiert şi ţuică fiartă.

În ultima zi din acest weekend a avut loc prima ediţie a târgului, iar cumpărătorii nu s-au lăsat aşteptaţi, în ciuda vremii nefavorabile. „A mers bine vânzarea. Am văzut pe aici şi oameni pe care nu îi cunosc, sigur nu sunt din localitate“, a spus Ana Maria Nechita (27 de ani), vânzătoare.



Cei care au trecut pragul târgului au avut parte de o surpriză. Alături de alimente, pe tarabele din piaţă se vând şi animale exotice şi de companie. Printre necuvântătoarele expuse spre vânzare s-au numărat iepurii, peruşii, porcuşorii de Guineea, peştii şi porumbeii.

Cumpărători din Constanţa

Tâtgul, aşa cum a declarat şi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, nu este numai pentru locuitori. „Îi aşteptăm şi vecinii din Constanţa, Agigea şi Lazu. În Cumpăna avem două fabrici de procesare a cărnii, o fabrică de procesare a laptelui, două laboratoare de panificaţie şi opt mari producători de miere de albine şi produse apicole. Ar fi păcat ca aceste produse naturale să nu ajungă pe mesele constănţenilor“, a declarat Mariana Gâju.



Vestea târgului duminical de la Cumpăna s-a dus repede. Virgil Cioroba (63 de ani) a venit din Constanţa special pentru târg. „Soţia mea a auzit de târg la radio şi am hotărât să vin. Îmi place foarte mult târgul, piaţa este bine organizată, iar produsele sunt de bună calitate. Şi ideea de a vinde animale este foarte bună. Mie îmi plac foarte mult iepurii şi am avut de unde să aleg. O să mai vin pe aici şi o să le spun şi prietenilor mei să vină, se merită“, mărturiseşte Cioroba.



Jumătate de an, gratuit


Mariana Gâju spune că a găsit şi o metodă de a-i încuraja pe producătorii din comună să îşi vândă produsele acasă. Ei nu plătesc decât utilităţile timp de şase luni. „La început, până îşi face omul vad şi până reuşeşte să se dezvolte plăteşte doar ce consumă. După jumătate de an o să plătească şi chirie“, a completat primarul. „Vreau ca acest târg să funcţioneze şi sâmbăta şi duminica, pe tot timpul anului“, a mai spus primarul.



Preţuri accesibile


Peştele spre exemplu costă între 9 şi 24 de lei, fasolea - 5 lei, roşiile - 6,50 lei, ceapa - 3 lei, cartofii - 1,70 lei, merele - 2,50, pastrama de oaie - 25 de lei, iar pâinea feliată - 2,70.



Şi la standurile cu animale preţurile variază în funcţie de rasă. Iepurii costă între 50 şi 150 de lei, peruşii - 30 de lei, porcuşorii de Guineea - 30 de lei, peştii - între 5 şi 35 de lei şi porumbeii - între 30 şi 100 de lei.

De astăzi, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00, târgul îşi va deshide porţile pentru vizitatori. Sâmbăta va fi deschis până la ora 18.00, iar dumica până la ora 16.00. Târgul are loc în incinta pieţei agroalimentare din Cumpăna.

image
image
image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite