Târgul de carte Gaudeamus, la Mamaia. Peste 1.000 de vizitatori în fiecare seară FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până luni, 15 august, pe platoul din faţa Radio Vacanţa, Mamaia, Târgul de carte Gaudeamus oferă un maraton de evenimente culturale, alături de o prezentare a celor mai noi titluri a editurilor româneşti şi străine.

30 edituri se întrec în a prezenta publicului cărţi pentru toate vârstele şi gusturile, la preţuri de vacanţă. În fiecare seară a târgului peste 1000 de vizitatori se bucură de ofertele promoţionale ale editorilor.

Târgul sprijină bibliotecile rurale prin campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, proiect iniţiat şi realizat în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”. Vizitatorii şi editorii prezenţi la târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din Dobrogea.

Turiştii scriu opiniile despre Cazinoul din Constanţa

În deschiderea târgului, a avut loc vernisajul expoziţiei documentare „Istoria Cazinoului din Constanţa”, care prezintă o serie de fotografii şi documente din diverse vârste ale Cazinoului şi atestă calitatea de veritabil simbol cultural pe care clădirea a avut-o în cursul timpului. „Expoziţia documentară a dat startul unei campanii de sensibilizare cu privire la reabilitarea statutului cultural al Cazinoului, iar vizitatorii târgului îşi vor putea exprima opinia într-un registru special care va fi deschis pe întreaga durată a evenimentului“, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.

Click aici pentru imagini de la târgul de la Mamaia

image

Mâine, noi lansări de carte

Programul de duminică, 14 august este următorul: de la ora 17.00 - lansarea volumelor „O vară de necuprins”, autor Mihaela Burlacu; „Blestem”, autor Doralina Romanescu; „Patriarhii României”, autor Ioan Aurel Bolba; „Însemnul divin”, autor Emilia Dabu; „Eternitate fără chip”, autor Ana Ardeleanu; „Regele”, autor Robert Marius Dincă; „Secvenţe”, autor George Şerban; „Verde de caşmir”, autor Marius Ciocănel. De la ora 18.00, Muzeul Callatis din Mangalia prezintă „Moda în Grecia antică“.

Premiile ediţiei

Premiile Târgului de la Mamaia vor fi decernate luni, 15 august, la ora 20.00, astfel: Trofeele Gaudeamus şi Cea mai râvnită carte a Târgului (premii acordate expozanţilor prezenţi la târg prin Votul Publicului). Cea mai frumoasă cititoare prezentă la târg va fi recompensată cu Premiul Miss Lectura.

Programul de vizitare a târgului în următoarele zile este 16.00 – 23.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite