Târg de meșteșuguri rome la Mamaia, condimentat cu muzică lăutărească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este weekendul târgurilor pe litoral. În piațeta Cazino Mamaia, începe un târg de  arte, tradiţii şi meşteşuguri rome „Romani Kultura”, în timp ce în Constanța colecționarii și artiștii de handmade marchează Ziua Marinei prin expoziții în aer liber.

În perioada 12 – 14 august 2010 în piaţeta Cazinoului Mamaia, meşteşugari romi din toată ţara îşi vor expune produsele confecţionate de mâna lor printr-un meşteşug secret, bine păstrat de veacuri şi transmis din generaţie în generaţie: bijuterii din argint, aramă, lemn şi os, obiecte casnice din lemn, vestimentaţie maramureşeană romă şi multe altele.

Totodată, Taraful „Grigoraş Dinicu”, sub bagheta dirijorului muzicii lăutăreşti Marin Alexandru, va susţine un concert în aer liber, sâmbătă, 14 august, ora 19.30. Solista Mirela Mihalache va interpreta melodii de pe CD-ul „Dulce şi amar”, artiştii muzicii lăutăreşti Valentina Mocanu şi Gicu Petrache, care au cucerit publicul din România şi din străinătate cu orchestra „Damian Draghici & Brothers”, sunt invitaţi să evolueze pe scena Cazinoului Mamaia alături de Taraful „Grigoraş Dinicu”.

image

Festivalul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher, instituţie subordonată Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. 

Târg al colecționarilor, în Piața Ovidiu

Târgul Colecționarilor va avea loc tot în acest weeekend, în zilele de 14 și 15 august, începând cu ora 7.00, în Piața Ovidiu din Constanța. Expun colecționari din țară și străinătate, care prezintă filatelie, cartofilie, artă, bibliofilie, antichități. Evenimentul este organizat de Asociația Filateliștilor „Tomis“ Constanța.

Târg de handmade

În aceeași locație, și anume Piața Ovidiu Constanța, în fața Muzeului de Istorie și Arheologie, Asociația „Noul Val“ prezintă în perioada 14 - 15 august o nouă ediție a târgului de handmade „La vie en rose“. Sunt prezentate bijuterii, accesorii din metale semiprețioase, obiecte de îmbrăcăminte, accesorii de decor.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite