Constanţa: Târg de haine, pălării şi accesorii cu aer vintage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Grădina Bunicii“, ajunsă la cea de-a zecea ediţie, a venit pentru prima dată la Constanţa. Misiunea artiştilor a fost aceea de a aduce pentru câteva zile pe litoral un aer vintage al modei, punând accentul pe piese unice de vestimentaţie şi accesorii cu personalitate.

„My Grandma’s Backyard“, cel mai popular târg de haine, accesorii şi decoraţiuni create de tineri artişti sau designeri din România, a fost un succes. Organizat la Hotelul Palace, din Piaţa Ovidiu, acesta a atras sute de vizitatori. Printre cei care au venit la malul mării pentru a-şi prezenta produsele s-au numărat Chouchou, Evintage, Coca Zaboloteanu, Dana „Marijuana“ şi Fandacsia. „Avem iluzii de pălării, de accesorii. Pot spune că sunt nişte pălării light, menite să aducă un aer cochet posesorilor. Fiecare produs este unicat şi este făcut manual. Produsele au preţuri cuprinse între 55 şi 200 de lei. Este pentru prima dată când venim la Constanţa în cadrul acestui târg şi am reuşit deja să stabilim câteva relaţii, iar vizitatorii s-au arătat foarte interesaţi de produsele noastre“, a declarat Cosmina Nicolescu, designer de pălării.

Produse unice

Comerciaţii care au venit la Hotelul Palace spun că fiecare produs al lor este unicat. Asta explică şi preţurile destul de ridicate. O rochie, de exemplu, costa între 450 şi 680 de lei. Ce e drept, în schimbul acestei sume primeşti o vestimentaţie unicat, cu care nu se mai poate lăuda nimeni. În rândul comercianţilor a fost şi Marijuana. Artista a venit pe litoral cu o colecţie impresionantă de bijuterii făcute chiar de ea. „Este o muncă foarte migăloasă. La o singură bijuterii poţi lucra chiar şi trei ore. Avem şi o făbricuţă unde producem materia primă, în special obiecte turnate care mai apoi devin componente principale în bijuterii. Am această îndeletnicire de aproape zece ani şi îmi place foarte mult să lucrez la aceste accesorii. Mi-am format mâna, dacă se poate spune aşa, în Grecia, într-o vacanţă la sora mea“, a declarat Marijuana. Cu toate că produsele aduse aici de producători aveau preţuri destul de piperate, constănţenii veniţi la târg nu au ratat ocazia de a achiziţiona un obiect unicat, fie el chiar şi o bluză.

O expoziţie unicat

„Promovăm cultura din Constanţa de aproape doi ani. Ne-a plăcut ideea unui târg de haine şi accesorii vintage, astfel că am încercat să aducem acest curent şi pe litoral. Astfel, la prima ediţie a «My Grandma’s Backyard» am reuşit să aducem zece participanţi. Acesta este primul proiect din acest an“, a declarat Cosmin Chiru, unul dintre organizatori. Mai mult, organizatorii acestui proiect spun că nu se vor opri aici. „Vrem să organizăm Răspiua. Proiectul vizează recreerea unui colţ din timpul comunismului“, a menţionat Cosmin Chiru. Totodată, Cristian Pagu, unu dintre organizatori, susţine că tot anul acesta va fi realizat pe litoral şi proiectul «My point exactly». În cadrul acestei expoziţii pot participa toţi cei care au un cuvânt de spus prin artă. Astfel, prin desen şi fotografie, participanţii îşi vor putea exprima liber ideea de iubire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite