Constanta: Dragoş Tănase, înotătorul care a luat 11 medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seriozitatea îl defineşte. Vorbeşte foarte puţin, nu zâmbeşte şi e foarte modest. Asta-i prima impresie pe care ţi-o lasă. Are doar 17 ani şi face înot de aproape 14 ani, de când avea trei ani şi jumătate. În clasa a II-a, când avea doar opt anişori, a obţinut primul premiu, la un concurs interjudeţean care a avut loc la Suceava.

A fost motivat şi a continuat să facă sport. Părinţii l-au încurajat întotdeauna şi l-au susţinut. Pentru el, sportul e pasiunea cea mai puternică, iar asta se vede şi din rezultatele obţinute. Are 11 medalii de la competiţiile la care a participat, dintre care patru din aur. Este vorba despre premii obţinute la concursuri derulate în Piteşti, Baia Mare, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Arad. 

Vrea carieră în management

Când era mic, visa să ajungă cel mai bun înotător de pe planetă. Acum, se gândeşte ca pe viitor să urmeze o carieră în management sau în justiţie şi asta pentru că este posibil ca sănătatea să nu-i permită să facă în continuare sport. Face în fiecare zi două ore de antrenament şi îi place, chiar dacă uneori trebuie să se trezească la şase dimineaţa, ceea ce nu este tocmai plăcut.

Deşi are o singură zi liberă pe săptămână – duminica -  nu consideră sportul un sacrificiu. Îi place şi atât.  Îşi aduce aminte şi acum de cea mai dureroasă, dar plăcută experienţă – când a înotat, deşi avea mâna în ghips, şi a obţinut locul II pe ţară. „M-a durut, dar a meritat“, spune Dragoş

Mai multe amănunte puteţi citi în Adevărul de seară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite