Tânără din Constanţa concediată pe motiv că este seropozitivă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerei i-a fost recoltat sânge şi pentru testul HIV
Tinerei i-a fost recoltat sânge şi pentru testul HIV

O tânără din Constanţa şi-a pierdut locul de muncă după ce patronul firmei la care lucra a aflat că este seropozitivă, transmite realitatea.net. Femeia susţine că nici măcar nu ştia că la clinica unde îi fuseseră făcute analizele pentru angajare a fost efectuat şi un test HIV.

Tânăra s-a angajat în septembrie la un bar din Constanţa, iar la începutul lunii decembrie a fost trimisă de patron să-şi facă o analiză pentru depistarea sifilisului. Pacienta susţine că nu a solicitat testul HIV, dar că laboratorul a efectuat şi această analiză, fără acordul ei. Tânăra spune că a doua zi buletinul cu rezultatele a fost înmânat patronului, care a decis imediat să o concedieze. 

Tânăra a luat legătura cu Asociaţia Română Anti-Sida şi a depus o plângere şi la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, care a efectuat un control. Inspectorii au descoperit că între pacientă şi laborator nu exista niciun acord scris cu privire la recoltarea probelor pentru efectuarea testului HIV-SIDA.

„Echipele noastre au constatat încălcarea procedurilor şi protocoalelor de recoltă şi de eliberare a rezultatelor, motiv pentru care laboratorul a fost amendat cu 20.000 de lei. De asemenea, va fi monitorizat timp de şase luni, urmând să efectuăm acolo controale inopinate. Vom întocmi un calendar de monitorizare şi a altor laboratoare“, a declarat Constantin Dina, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică.

Ştire în curs de actualizare!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite