UPDATE Tânăra dispărută în Constanța a fost găsită moartă. Cadavrul, descoperit pe câmp, era înfăşurat în folii de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra dispărută în Constanța a fost găsită moartă, după aproape o lună. Lara Șaban (27 de ani) era amanta unui politician turc. Principalul suspect în cazul morții femeii este fratele acesteia, care a fost ajutat de un complice. Trupul ei a fost găsit pe un câmp dintre Năvodari și Lumina, înfășurat în folii de plastic și aruncat într-o lizieră.

UPDATE ora 15.15 Magistrații Tribunalului Constanța au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi suspecți. Ei sunt acuzați de omor deosebit de grav.


Criminalii Larei, în cătușe

image

UPDATE ora 14.30 Gilberto Șaban și-a ucis sora lovind-o cu ciocanul în cap. Între cei doi izbucnise un conflict legat de faptul că tânăra dorea să cumpere proprietăți în Constanța, mai exact un apartament în zona Tomis Nord, dar care să fie trecut tot pe numele ei, ceea ce i-a supărat familia.

UPDATE 12.13
Lara Şaban - ucisă de fratele său - avea o situaţie financiară deosebită, deplasându-se de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, închiriat pentru ea, fiica ei şi bonă, iar pentru deplasările sale în oraş femeia având la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera în valoare de 350.000 euro. Lara Şaban locuia în Turcia de aproximativ şapte ani, având o relaţie de concubinaj cu un important om politic local.

ORA 12.00 Surse judiciare au precizat că tânăra a fost ucisă în Constanţa, nu în oraşul Năvodari, aşa cum se vehiculase. Anchetatorii spun că trupul neînsufleţit al fetei a fost apoi înfăşurat în mai multe folii de plastic.


Liziera unde a fost aruncat cadavrul Larei - foto Adrian Boioglu

image

ORA 11.30. Lara Şaban a fost găsită pe câmp, înfăşurată într-o folie de plastic. La ora 11.00 a început autopsia la Morga Cimitirului Central, în prezenţa procurorului, criminalistului şi a unui poliţist.

UPDATE 11.21 Constănţeanca Lara Şaban a fost ucisă în data de 3 mai, de fratele ei şi un complice al acestuia pentru a îi lua 80.000 de euro, cei doi urmând să fie audiaţi marţi de un judecător, care va decide asupra propunerii Parchetului de arestare a lor pentru asasinat, informează Ministerul Public.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Gilberto Ghiunal Şaban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi a inculpatului George Davidescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav", precizează Biroul de presă al Ministerului Public într-un comunicat remis presei.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, inculpaţii au ucis-o pe Lara Şaban (sora unuia dintre inculpaţi) cu scopul de o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei.

Tânăra dispărută, Lara Şaban, este din Constanţa, dar locuieşte în Turcia, unde, conform declaraţiilor rudelor sale, s-ar fi căsătorit, numai religios, cu un om de afaceri şi politician turc, Huseyn Sipahi, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Tânăra, care are o fetiţă de trei ani, a venit în ţară în luna aprilie, împreună cu fetiţa sa şi cu o prietenă, cu intenţia de a achiziţiona un apartament.

ORA 11.00 Liderul cultului musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, este profund mâhnit de soarta tinerei Lara Şaban, membră a comunităţii sale. "Ea trăia în Turcia într-un mod care contravine credinţei şi preceptelor noastre religioase. M-am interesat şi eu în Turcia şi am aflat că relaţia ei cu acel politician nu era onorantă", a declar muftiul. El mai spune că dispariţia tinerei nu are legătură cu statutul politicianului Huseyn Sipahi. "Alegerile în Turcia au fost anul trecut, deci, nici vorbă să fi fost vreo miză politică în răpirea ei. Iar legat de faptul că a fos tucisă de o rudă de sânge este, ce să vă spun, de-a dreptul, cutremurător", a precizat muftiul. Conform religiei musulmane, tânăra ar trebui înhumată în aceeaşi zi în care a fost găsită moartă." Imamul nu a fost încă anunţat de slujba religioasă pe care trebuie s-o oficieze. Probabil că abia după ce va fi efectuată necropsia, precum şi celelalte proceduri de anchetă, va fi înmormântată", a mai spus muftiul.

Îngroziţi de nenorocire

ORA 10.40. Cadavrul tinerei a fost găsit pe un câmp în apropiere de comuna Lumina.

ora 10.00 "Oamenii din Năvodari sunt stupefiaţi că în oraşul lor paşnic s-a putut întâmpla asa ceva!", a declarat, uimit, Florin Chelaru, viceprimarul localităţii. "Noi suntem ocupaţi cu campania electorală şi cu pregătirea alegerilor. Tot oraşul e în fierbere, nici prin gând nu ne-a trecut o asemenea grozăvie", a adăugat Chelaru. Acesta ne-a mai declarat că este total suprins, dar şi îngrozit de această nenorocire.

„Până nu îi găsești cu mortul în casă, nu vor recunoaște"

09.55 Principalii suspecți în cadrul omorului de la Constanța sunt fratele fetei și un prieten de-al acestuia. Avocatul suspecților, Iulia Ismail, a declarat că din punctul lor de vedere nu există niciun cadavru și că totul este doar un zvon.

Niciun membru al familiei nu a fost chemat pentru identificarea cadavrului. Există prezumția de nevinovăție care este absolută", a declarat avocatul celor doi suspecți.

Liviu Chesnoiu, expert criminalist a declarat, la RTV, că este vorba de o crimă și că e firesc ca avocatul apărării să nu recunoască nimic.

„Până nu îi găsești cu mortul în casă, nu vor recunoaște", a spus Chesnoiu, care consideră că suspecții ar putea fi supuși unui test cu detectorul de minciuni.

ORA. 09.45. Cei doi suspecţi, susţin anchetatorii, vor fi prezentaţi, marţi, instanţei de judecată pentru emiterea mandatelor de arestare. Ghiulfer Ismail, avocatul fratelui dispărutei, a declarat că acesta nu este vinovat. În timpul audierilor, tânărul nu a recunoscut implicarea în acest caz. Mai mult decât atât, apărătorul susţine că nu are certitudinea că s-a găsit cadavrul, deoarece nimeni din familie nu a fost anunţat pentru a veni să recunoască trupul neînsufleţit.

Învinuiţi de omor deosebit de grav

Fratele ei Gilberto Şaban şi prietenul său George Davidescu au fost reţinuţi marţi de anchetatori. Procurorul Andrei Bodean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a declarat că suspecţii sunt învinuiţi de omor deosebit de grav. Dispariția Larei Şaban a fost semnalată de prietena ei, care o însoțise din Turcia în călătoria la familia sa din Constanţa. Lara voia să cumpere mamei sale un apartament şi avea pregătită suma de 160.000 dolari, iar când a dispărut urma să se întâlnească cu mama şi fratele ei.

Citește și:

Lovitură de teatru în cazul soţiei de politician turc dispărute la Constanţa: suspectul nr. 1 este fratele ei

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite