Tabăra internaţională de pictură "Lucian Grigorescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pictori din România şi din alte zece ţări au participat în perioada 26 iulie - 7 august la cea de a treia ediţie a Taberei internaţionale de pictură "Lucian Grigorescu", care s-a

Zeci de pictori din România şi din alte zece ţări au participat în perioada 26 iulie - 7 august la cea de a treia ediţie a Taberei internaţionale de pictură "Lucian Grigorescu", care s-a desfăşurat la Medgidia.
Evenimentul cultural a avut loc sub egida Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi, timp de două săptămâni, artiştii s-au inspirat în creaţiile lor din opera renumitului pictor Lucian Grigorescu. Totodată, aceştia au putut să le împărtăşească copiilor din experienţa lor, în timpul cursurilor de pictură organizate în cadrul manifestării. Cursurile au fost organizate în premieră pentru elevii şcolilor din Medgidia cu înclinaţii către pictură şi artă. Participanţii la acţiunea culturală au avut posibilitatea să viziteze obiectivele turistice din municipiul Medgidia şi din împrejurimi, să participe la spectacole tradiţionale zonei şi să cunoască localnicii. Tuturor artiştilor care au reprezentat România, Lituania, Bulgaria, Turcia, Grecia, Austria, Georgia, Republica Moldova, Slovenia, Franţa şi Elveţia, reprezentanţii administraţiei locale le-au mulţumit pentru participare, oaspeţii fiind invitaţi şi la următoarele ediţii ale Taberei internaţionale de pictură "Lucian Grigorescu", ce se vor desfăşura la Medgidia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite