Constanţa: Festivalul Mamaia 2009 începe astăzi pe scena Teatrului de Vară din Parcul Tăbăcăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Festivalul Mamaia 2009 începe astăzi pe scena Teatrului de Vară din Parcul Tăbăcăriei
Constanţa: Festivalul Mamaia 2009 începe astăzi pe scena Teatrului de Vară din Parcul Tăbăcăriei

Pentru această ediţie, organizatorii au pregătit premii cuprinse între 500 şi 1.500 de euro pentru primii trei concurenţi care vor fi desemnaţi câştigători.

Cel mai mare festival de muzică uşoară românească debutează mâine seară la Mamaia şi cuprinde două secţiuni: interpretare şi creaţie. Zeci de tineri talentaţi selectaţi pentru acest spectacol cu tradiţie vor încerca să convingă publicul şi juriul că merită să devină vedete.

La secţiunea creaţie, printre compozitorii care şi-au anunţat prezenţa se numără: Marius Moga, cu melodia „Cine-ţi cântă?“, Cristian Faur cu „Pentru ea, jumătatea mea“, Mihai Trăistariu cu piesa care-i poartă semnătura – „Voi fi mereu cu tine“. La secţiunea interpretare îşi vor încerca norocul 27 de tineri talentaţi selecţionaţi din toată ţara. Pentru Mamaia 2009, concurenţii au fost selectaţi în urmă cu două luni din toate judeţele. Principalele criteria la preselecţia candidaţilor la secţiunea interpretare au fost: talentul, vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani şi să nu mai fi obţinut niciodată premiul I la Festivalul Mamaia, în ediţiile anterioare.

Invitaţi de seamă la Teatrul de Vară

Pe lângă participanţi, pe scena din Mamaia mai sunt aşteptaţi să urce invitaţi de seamă. Astăzi sunt aşteptaţi Erminio Sinni şi Corina Chiriac, iar mâine Nicola, Distincto, Adrian Romcescu, Ladyes şi Francesco Napoli. Vineri seară, invitaţi speciali sunt Ramona Badescu, Millenium, Rafaelo di Pietro, iar sâmbătă, 23 august, sunt aşteptaţi Provincialii, Gremio Recreativo Cultural Social Escola de Samba Vai – Vai. „Sunt nelipsită de la acest festival. E un lucru care mă leagă de tinereţe, pentru că vin la Mamaia de aproape 25 de ani. Mereu au fost găsite tinere talente, care duc mai departe muzica românească de calitate“, ne-a spus Maria Florea, localnică din Eforie Sud.

Premii substanţiale

În acest an, organizatorii spectacolului spun că au pregătit mai multe surprise pentru participanţii la concurs. Atât la secţiunea creaţie, cât şi la cea de interpretare, cei care se vor clasa pe locul trei vor fi răsplătiţi cu 500 de euro, locul al II-lea va primi 1.000 de euro, iar locul I va primi 1.500 de euro. La secţiunea creaţie – primă audiţie, premiile se vor împărţi astfel: 40% din sumă va fi dată compozitorilor, 20% va merge la textier, 10% la membrii orchestrei iar restul de 30% vor ajunge la interpreţi. În acest an, în cadrul Festivalului Mamaia va fi oferit un premiu special În memoriam „Teo Peter“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite