Tulcea: 130 de angajaţi ai Consiliului Judeţean, în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directivele primite de la Guvern trebuie respectate: noile organigrame trebuie votate până la 16 august.

Consilierii judeţeni au  votat azi-dimineaţă reducerea numărului de angajaţi din cadrul administraţiei judeţene. Din aparatul propriu al Consiliului vor pleca 54 de angajaţi, dintre care 26 de funcţionari publici şi 25 de angajaţi contractuali.

De la Institutul de Cercetări Eco - Muzeale vor pleca 40 de angajaţi, de la Evidenţa Populaţiei - doi angajaţi, iar de la Direcţia de Servicii Publice - 34 de angajaţi.

În şedinţa ordinară de luna trecută, aceiaşi consilieri au aprobat trecerea în şomaj a 14 angajaţi din Biblioteca Judeţeană. Tot atunci a fost redusă schema de personal a Camerei Agricole cu şapte posturi şi a Centrului Judeţean Jean Bart cu 14 posturi.

Personal excedentar

„Relaxarea schemei de personal este o chestiune care trebuia să se întâmple. Este momentul ca şi conducerea Consiliului să accepte că, pentru atribuţiunile pe care le are, personalul este excedentar. Nu pot fi de acord, însă, cu tăierile de salarii, cu intervenţia în nişte drepturi deja stabilite”, a declarat consilierul Aurora Oprea.

Consilierul Traian Panait este de părere că stabilirea unui normativ de personal de la centru este o formă de  limitare a drepturilor Consiliului Judeţean: „Se taie, astfel, din autonomia Consiliului, care are dreptul, conform regulamentului, să îşi stabilească necesarul de angajaţi“.

Hotărârile care stabilesc reducerile de personal au fost votate în unanimitate în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite