Constanţa: SERIAL SOS TRAFICUL RUTIER!/ Marcajele stradale, prea multe sau deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: SERIAL SOS TRAFICUL RUTIER!/ Marcajele stradale, prea multe sau deloc
Constanţa: SERIAL SOS TRAFICUL RUTIER!/ Marcajele stradale, prea multe sau deloc

Adevărul de Seară continuă prezentarea anomaliilor din traficul rutier, cu semnalizarea haotică de pe carosabil. După trecerile de pietoni şterse şi indicatoarele ascunse printre frunze a venit şi rândul marcajelor rutiere ce creează confuzie.

Marcajele rutiere pot avea o contribuţie importantă la fluidizarea traficului sau la ducerea lui în haos. Dungile albe, fosforescente, de pe mijlocul drumului, din lateral şi din intersecţii ajută cel mai mult un şofer în momentul în care indicatoarele de circulaţie stau ascunse prin copaci.

Nici în Constanţa nu ne putem plânge de lipsa lor, dimpotrivă, una dintre plângeri ar trebui înaintată administratorului domeniului public cu privire la excedentul de dungi.

Exemplu concludent: strada Soveja, porţiunea cuprinsă între bulevardele Alexandru Lăpuşneanu şi Mamaia, unde marcajele rutiere dublate generează confuzie în rândul şoferilor. „Pe mine mă întreabă elevul pe care bandă să se încadreze şi, sincer, nu ştiu ce să îi spun“, a declarat Vasile Budu, instructor auto.

O altă zonă unde ar trebui corectate „dungile“ de pe asflat este la sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre bulevardele Aurel Vlaicu şi Alexandru Lăpuşneanu, care nu presemnalizează cea de-a doua bandă pe care se poate vira la stânga.

O săgeată care indică la stânga se regăseşte chiar în momentul în care şoferul a intrat deja în sensul giratoriu, şi nu mai poate  schimba direcţia de mers spre dreapta.

La Confort Urban - linişte

Astfel de exemple sunt des întâlnite în Constanţa, multe dintre ele fiind deja semnalate de poliţiştii de la Rutieră autorităţii care răspunde de trama stradală, respectiv firma Confort Urban, dar rezultatele întârzie să apară.

Am încercat şi noi să aflăm explicaţiile reprezentanţilor societăţii în cauză, însă directorul Ion Ţonoiu nu a fost de găsit până în acest moment.

Pe telefonul fix al firmei a răspuns doar o doamnă care ne-a dat asigurări că îi va aduce la cunoştinţă şefului ei că este căutat, dar... niciun răspuns. Sătulă probabil de insistenţele noastre, doamna în cauză a preferat să comute telefonul fix pe fax pentru a nu mai fi deranjată.

„Confort Urban a depus la noi o solicitare de avizare pentru marcaje, noi am dat avizul, dar...“ Inspector principal Ciprian Sobaru

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite