Sute de poliţişti vor veghea la liniştea turiştilor de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1 iulie - 31 august, pe litoralul românesc vor fi detaşaţi de la alte inspectorate de poliţie din ţară, în două serii, peste 200 de poliţişti, care să vegheze la ordinea şi liniştea de pe întreg litoralul românesc.

Dintre cei 225 de oameni ai legii, 143 dintre ei sunt de ordine publică, 45 de poliţişti pentru Serviciul Rutier, 15 tehnicieni criminalişti şi 22 de poliţişti pentru Serviciul de Investigaţii Criminale.

Oamenii legii vor intra în dispozitiv începând de mâine. Analiza anilor anteriori arată că cel mai mare număr de turişti se înregistrează în staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. Din acest motiv, pentru sezonul estival 2011 dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare vor fi suplimentate pe raza acestor localităţi, atât cu efective de jandarmi cât şi cu poliţie de frontieră.

Prin staţiuni vor patrula echipe mixte (pedestre, auto şi de intervenţie) compuse din poliţişti/jandarmi sau poliţişti/poliţişti de frontieră.

Forţele speciale de intervenţie vor fi în aşa fel dispuse în teren încât să asigure reducerea timpului de răspuns al intervenţiei, în situaţia producerii unor evenimente cu risc ridicat, urmărind restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate.

Poliţişti din Bulgaria

În baza acordului semnat de autorităţile competente din România şi Bulgaria, pentru al doilea an consecutiv, pe litoralul românesc vor fi detaşaţi şi patru poliţişti din ţara vecină, care vor participa la toate acţiunile oamenilor legii pe raza staţiunilor Neptun şi Mamaia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite