Sute de locuitori din Cernavodă vor rămâne fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC RAJA SA Constanţa începe campania de debranşare a datornicilor. Reprezentanţii companiei de furnizare a apei spun că raţionalizarea consumurilor de către abonaţi, dar şi scăderea semnificativă a numărului de consumatori din domeniul privat, pun în pericol continuitatea serviciului de alimentare cu apă.

„SC RAJA a întreprins nenumărate demersuri legale (avizări, convocări la conciliere, eşalonări, notificări prin executor) pentru recuperarea debitelor de la utilizatorii rău platnici. La sfârşitul lunii decembrie 2010, abonaţii din nouă blocuri din cartierul Columbia - oraşul Cernavodă, înregistrau o datorie de 84.122 de lei către RAJA, reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate de operator în perioada decembrie 2009 - decembrie 2010“, a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA SA.

SC RAJA SA este un operator regional care furnizează serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţele Constanţa şi Ialomiţa. „Din cauza debitelor acumulate de către rău platnici, dacă nu se iau cele mai drastice măsuri pentru recuperarea creanţelor, compania va fi pusă in imposibilitatea de a furniza serviciul public de alimentare cu apă si de canalizare la nivelul celor două judeţe“, a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Notificări repetate

Reprezentanţii RAJA spun că locatarii din cele nouă blocuri au fost notificaţi de la începutul lunii septembrie să-şi desemneze un reprezentant de branşament cu care furnizorul să poată încheia în condiţii legale un contract de furnizare apă potabilă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Decizia de debranşare a blocurilor a fost amânată de RAJA până la 17 ianuarie, când echipele vor merge să oprească furnizarea apei în cartierul Columbia. Din păcate, în ciuda amânării termenului de debranşare, nici până la ora actuală la nivelul celor nouă blocuri care înregistrează datorii nu s-a ales de către uitlizatori reprezentantul de branşament şi nici nu s-au încheiat convenţiile de facturare individuală“, a mai spus Irina Oprea.

Apa va fi orpită la blocurile DS 20, DS 21, DS 22, DS 23, DS 24, BL.11, BL.12, H 5 şi blocul E 4.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite