VIDEO Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la Aqua Magic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei fetiţe din Iaşi, de 2, 6 şi 10 ani, venite cu părinţii la mare, au ajuns pe patul de spital după ce au consumat produse alimentare de la unul dintre bufeturile din incinta parcului acvatic Aqua Magic din staţiunea Mamaia. Alţi doi muncitori din Murfatlar au avut aceeaşi soartă.

Cazurile nu au nicio legătură între ele. Simptomele sunt însă aceleaşi: de toxiinfecţie alimentară. „La Murfatlar este vorba despre doi muncitori, care mâncau la o cantină amenajată într-un fost CAP, unde se prepara hrana caldă. Inspectorii noştrii s-au deplasat imediat acolo şi, într-adevăr, condiţiile erau unele improprii. Activitatea de preparare a hranei calde a fost sistată imediat", a declarat Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Distracţie terminată la spital

Cele trei fetiţe au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat cartofi prăjiţi şi piept de pui la un bufet in incinta Aqua Magic. „Fetiţele au avut câte cinci, şase episoade de vărsături. Acum sunt în afara oricărui pericol", a declarat Constantin Dina. El mai pus că se ştie care este bufetul cu pricina şi că în cursul zilei de astăzi vor fi prelevate probe de la faţa locului.

Primele cazuri de toxiinfecţie alimentară din această vară au fost semnalate la 22 iulie, la tabăra Regal din Costineşti, când două fete venite în vacanţă la mare au ajuns la spital după ce au mâncat la un fast-food din localitate.

UPDATE: Inspectorii Direcţiei de Sănătate publică Constanţa au mers la bufetul unde au mâncat cele trei fete. „Colegii mei au constatat că spaţiile de depozitare aveau termometre şi termograme, erau păstrate probele alimentare la rece pentru 48 de ore, iar cel care a preparat alimentele avea analizele la zi şi cunoştea noţiunile elementare de igienă. Singura problemă găsită a fost la spaţiile de frig unde era ţinută carnea de pui şi care erau afectate de rugină“, a declarat Constantin Dina. Inspectorii DSP au dispus remedierea de urgenţă a situaţiei.

Au mai fost efectuate verificări şi la alte unităţi de alimentaţie publică din incinta Aqua Magic, dar nu au fost constatate deficienţe. Bufetul cu probleme este „La Pitici“.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite