Constanta: Suspiciuni de gripă porcină la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane suspecte că ar avea gripă AH1N1 au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța. Este vorba despre două femei, din Mangalia, care au fost aduse cu ambulanța, în regim de urgență, în cursul zilei de ieri, după ce medicii au constatat că au simptomele gripei porcine.

Suspectele s-au întors, de curând, din SUA. Ele rămân internate, sub supraveghere medicală, urmând a li se recolta probe și efectua investigații medicale. Contactat telefonic, directorul Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, dr.Stela Halikidis, ne-a declarat că se află la un seminar și ne-a sugerat să-l contactăm pe directorul Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană (ASPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov. Medicul nu a răspuns la apelul nostru telefonic.

De la Serviciul de Ambulanță Constanța, medicul coordonator, Florina Corcodel, ne-a precizat că, în jurul orei 17, a fost solicitată o ambulanță specială, cu toate dotările necesare pentru astfel de situații,  pentru Mangalia, fără a  ne oferi alte informații. De altfel, personalul de serviciu al spitalului a refuzat să ne ofere date în legătură cu cele două cazuri.

 Managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța, dr. Ion  Niculescu (fost manager al spitalului din Mangalia), ne-a declarat că este vorba de o pacientă venită de 3 zile din SUA, care prezenta simptomele unei viroze respiratorii. „Pe considerentul că ar fi vorba de o suspiciune de gripă porcină, medicii de la Mangalia au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, urmând a fi suspusă unor investigații medicale“, a mai afirmat Ion  Niculescu.  

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite