Constanţa: Stufstock 2009 a strâns peste 1.000 de vamaioţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Stufstock 2009 a strâns peste 1.000 de vamaioţi
Constanţa: Stufstock 2009 a strâns peste 1.000 de vamaioţi

În cea de-a şaptea ediţie a festivalului evoluează doar trupe româneşti. În prima seară de Stufstock, artiştii români au reuşit să strângă în Vama Veche un public numeros, care a venit să se bucure de libertate.

Prima seară de spectacol s-a întins mult în noapte, vamaioţii părăsind plaja după ora 1.00. Este o ediţie dedicată artiştilor şi muzicii româneşti. Organizatorii au amenajat scena principală pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii.
Ultimele recitaluri vor fi susţinute pe 5 septembrie. Festivalul s-a deschis aseară cu un concert aparte susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Invitaţii serii au fost Marius Mihalache, Corneliu Stroe, Dan Iliescu de la Timpuri Noi, Cezar Popescu de la Viţa de Vie şi grupul de muzică Trei Parale. Pe scena festivalului a urcat aseară şi The Others, una dintre trupele care au debutat la Stufstock în 2007. Membrii trupei cred că „Funk-ul nu trebuie să fie singur, aşa că l-am însoţit cu jazz, reggae şi rock. Rezultatul este un melanj aspru, pe alocuri, cald, printre altele“.

În această seară va urca pe scenă Ovidiu Lipan Ţăndărică, alături de Fanfara 10 prăjini. El a venit cu o zi mai devreme la festival, urmărind din public concertele primei seri. Ţăndărică este considerat cel mai bun baterist al tuturor timpurilor. El încântă şi puştanii de 17 ani, dar şi pe cei de 50 de ani.
Finalul acestei seri va fi târziu în noapte, când Baniciu & Kappl vor cânta pentru vamaioţi.
Mâine, 5 septembrie, în ultima seară a festivalului, vor urca pe scenă ZOB, Kumm, Timpuri Noi, Zdob şi Zdub, dar şi DJ Vasilică.

Buget de criză

Spectacolele trebuiau să aibă loc în august, însă cu greu s-au găsit sponsori. „Nu ştiu care este bugetul din acest an, însă pot să vă spun că este mai mic decât cel de anul trecut“, a declarat Anca Romanescu, PR-ul festivalului. În 2007, la festival au participat peste 40 de trupe şi artişti din România, Europa şi SUA, printre care The Dandy Warhols, Toy Dolls şi Cradle of Filth. Primul festival Stufstock a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de spectatori.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite