Stufstock, cu bilet de intrare. „Ne-am selectat publicul“, au declarat organizatorii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână de muzică, fotografie, film, teatru, ateliere meşteşugăreşti, ediţia 2011 a Festivalului Stufstock din Vama Veche se încheie în această seară cu o petrecere în stil balcanic. Vineri şi sâmbătă, concertele rock de pe plajă au adunat 4.000 de fani, un sfert faţă de anii trecuţi.

Sub genericul Rokarte, în staţiunea nonconformiştilor şi-au găsit locul şi teatrul, şi filmul, şi meşteşugarii romi care au lucrat lângă plajă în argint, lemn, nuiele de răchită și fier. „A prins bine la public secţiunea de teatru, cunoscutul actor Horaţiu Mălăele a adunat pe o scenă improvizată sute de spectatori. De asemenea, şcoala de muzică deschisă tuturor celor care au dorit să cânte la instrumente a atras de la copii până la vamaioţi trecuţi de 50 de ani“, a declarat Oana Rednic, responsabil media al evenimentului.

Meşteşugarii romi vin în mijlocul vamaioţilor, la Festivalul Stufstock

Însă cele mai aşteptate au fost concertele rock de pe plajă, la care accesul s-a făcut numai pe bază de bilet. „Ne-am selectat publicul“, a declarat Oana Rednic. „Cine vrea să vadă muzică de calitate trebuie să cumpere un bilet. Au fost 25 de trupe pe care nu le poţi vedea şi auzi oriunde“, adaugă aceasta.
Vineri seară, pe scena mare de pe plaja din Vamă, înghesuită între apa mării şi multitudinea de terase de pe faleză, au cântat Up to Eleven, Krepuskul, White Walls, Trooper, Altar, Travka, Negură Bunget.

Câştigătorii secţiunii trupelor debutante

Sâmbătă noapte, au putut fi ascultaţi câştigătorii secţiunii Newcomers, selectaţi din 12 trupe tinere care doresc să se afirme pe piaţa muzicală. Este vorba despre Skullp, din Cluj (thrash, groove, hardcore), Manfellow, din Bucureşti (alternative,pop) şi Chiroptera, din Timişoara (hardrock,simfonic metal).

Click aici pentru galerie foto

image

O surpriză a serii a fost trupa East Roots, din Bucureşti, care cântă un amestec de reggae, dub, ska. La rândul lor, la ediţia 2010 a Festivalului Stufstock au câştigat la secţiunea Newcomers. „Vama pentru noi înseamnă muzică, libertate, un public care ştie să aprecieze şi tendinţele noi cu care încercăm să ne impunem“, a declarat liderul trupei, Bogdan Filipescu.

Aseară, au mai urcat pe scenă Blue Pulse, Byron, Alternosfera, OCS, Nişte Băieţi, iar Iris a incins atmosfera în Vamă până în jurul orei 3 dimineaţa.

Stufstock a rămas pe „baricade“ din 2003

Primul festival a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. Stufstock 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

Stufstock 3 bate recordul înscris cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La Stufstock 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni.

În acest an an, în cele două seri de festival au fost aproximativ 4.000 de spectatori. Însă festivalul s-a remarcat prin ţinută, modul de prezentare şi abordare a tuturor genurilor artelor. „Nu se poate vorbi despre un profit, ci este un festival cu tradiţie care promovează muzica şi cultura de calitate“, a conchis Oana Rednic, responsabil media ale evenimentului. 

Horaţiu Mălăele a deschis Festivalul Stufstock. În Vamă, au început lecţiile şcolii de rock GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite