Constanta: Studenţii, clientelă pentru hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Studenţii, clientelă pentru hoteluri
Constanta: Studenţii, clientelă pentru hoteluri

Cei care n-au prins locuri în cămine aleg cazarea turistică. Hotelierii din Constanţa şi Mamaia îşi fac astfel extrasezonul profitabil. Studenţii care nu au primit un loc în căminele din Constanţa se pot caza la hoteluri precum Darius, Histria şi Dobrogea, unde un loc într-o cameră cu două-patru paturi costă lunar de la 250 de lei de persoană în sus.

Tariful este mai ieftin decât la particulari, unde se plăteşte minimum 300 de lei pe cameră plus plata utilităţilor. Comparativ, în căminele studenţeşti un loc costă între 110 lei (pentru studenţi fără taxă) şi 230 de lei (pentru studenţi cu taxă). Problema cazării se repetă an de an, astfel încât sunt studenţi care nici măcar nu mai încearcă să obţină loc în cămin şi se cazează direct la hotel.

Hostel la 300 de lei

Una dintre aceste opţiuni este hostelul Darius (3 stele), situat în cartierul mărginaş Poarta 6. Are cinci etaje şi aproximativ 60 de camere, unele duble, altele cu patru paturi. Chiria lunară de 300 de lei şi condiţiile oferite par să atragă din ce în ce mai mulţi chiriaşi, astfel că în hostel sunt cazaţi studenţi, muncitori ai mai multor firme de construcţii, dar şi aproximativ 30 de angajaţi în cadrul Armatei.

„Mai avem o familie de patru persoane şi încă o doamnă cu un copil“, dă lămuriri recepţionera Anca-Oana Oancea. „Sunt condiţii. Fiecare cameră are baie, mini-bucătărie, televizor, frigider. Şi este curat, aşa că foarte mulţi vin la noi. Singurul inconvenient este distanţa faţă de centru“, adaugă recepţionera. „Când nu mai prindem autobuzul, o luăm pe jos. Măcar nu plătim sute de euro, ca alţii pe cazare la gazdă. E bine aici, ieftin“, spune Cristina, o studentă cazată la hostel.

Cazare în Mamaia, până la începutul verii

Nu acelaşi lucru îl pot spune studenţii care decid să se cazeze în hotelul Histria (2 stele) din staţiunea Mamaia. Ei trebuie să elibereze camerele la începerea sezonului estival. La Histria, suma plătită pentru o cameră dublă este de 450 de lei, în preţ fiind incluse toate cheltuielile de întreţinere: energie electrică, apă şi Internet.

Dacă la Darius, studenţii plătesc cameristei 4,5 lei pentru un kilogram de haine de spălat, la Histria au la dispoziţie o spălătorie la parterul unităţii, iar plata se face la mica înţelegere cu angajaţii. La etajele superioare (4-5), clădirea are instalată şi reţea wireless de Internet. În schimb, hotelul nu are bucătărie. „Poţi să-ţi aduci un miniaragaz, dar să nu foloseşti plită electrică“, sfătuieşte recepţionera.

Alte hoteluri din Constanţa sunt deja pline ochi de studenţi. La hotelul Dobrogea (2 stele), situat chiar la intrarea în staţiunea Mamaia, din 171 de camere, mai erau libere doar două. O cameră costă 750 de lei pe lună, indiferent că are două sau trei paturi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite