Constanţa: Strugurii, de trei ori mai scumpi la raft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Strugurii, de trei ori  mai scumpi la raft
Constanţa: Strugurii, de trei ori mai scumpi la raft

Fermele vând kilogramul cu 1,5 lei, iar mall-urile cu 4,29 de lei. Cei mai ieftini struguri pleacă din viile vestite ale Dobrogei, fie legal, fie furaţi.

La Fruvimed Medgidia, strugurii se vând cu 1,5 lei kilogramul, cu tot cu TVA. Poţi cumpăra orice cantitate doreşti, doar cu dispoziţie de livrare. Societatea vinde struguri de masă din soiurile alb Afuz-Ali şi muscat de Hamburg negru.

Murfatlar şi Ostrov nu vând

O altă podgorie faimoasă,  Murfatlar, nu vinde struguri, păstrându-i pentru producţia proprie. Nici cei de la Ostrovit din Ostrov nu vând din rod. Însă, particularii încearcă să scoată un ban din vânzarea strugurilor. Preţul variază între 1,5 lei şi 2 lei, în funcţie de gramajul de zahăr.

La Hârşova, primăria a amenajat trei locuri de unde trecătorii pot cumpăra struguri. Un kilogram se vinde cu 2 lei. Localnicul Vasile Stoica are jumătate de hectar de vie. Îl munceşte el şi nevasta. Copiii sunt plecaţi să lucreze pe şantierele din Italia. Spune că pe zi vinde cam 50 de kilograme de struguri aromaţi. Dacă te uiţi în lădiţele din lemn afişate la drumul mare, strugurii nu prea arată a fi de soi. Nu vezi un ciorchine întreg. Şi boabele rămase pe ciorchine sunt puţin stafidite. Strugurii pe care nu-i vinde îi face vin. Spune că nu se merită să ai o vie. Dai o groază de bani şi e multă muncă: săpat, stropit...

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite