Ştefan Dogaru, artistul care pictează pielea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul este pasionat de tatuaje din copilărie
Artistul este pasionat de tatuaje din copilărie

Desenează pe pielea oamenilor personaje din filme, modele excentrice sau simple. În copilărie, îi plăcea să picteze orice. Spune că talentul l-a moştenit de la o mătuşă, care avea înclinaţii spre lumea artistică.

Tatăl său a fost navigator, aşa că a interacţionat cu civilizaţia occidentală, mai ales prin intermediul revistelor pe care i le aducea de peste hotare. Aşa a descoperit în adolescenţă tatuajul.

Cursuri în Franţa

Primul desen pe piele l-a făcut acum 15 ani. „Eram în liceu când am desenat un păianjen pe pielea unui coleg. Voia să-i fac un tatuaj. Atunci lui i-a plăcut, aşa că m-a încurajat şi am început să exersez din ce în ce mai mult“, povesteşte Ştefan.

În timp, o activitate ce părea doar hobby s-a transformat în job. A lucrat timp de cinci ani în Franţa, unde s-a şi perfecţionat. „Am lucrat la Paris şi chiar la Nisa, dar apoi am decis să mă întorc în ţară“, povesteşte Ştefan Dogaru. În 2003, s-a întors în ţară şi a început să lucreze la un salon din Constanţa. Apoi s-a gândit că ar fi bine să-şi deschidă propria afacere.

Pasiunea sa pentru această artă este vizibilă, el însuşi având ambele braţe tatuate. Ştefan face orice fel de tatuaje, contează doar dorinţa clientului. Cei mai mulţi îşi aleg modelele din serialul documentar Miami Ink, difuzat de televiziuni.

Am tatuat şi vaca Fulga pe coapsa unei fete, dar după o vară a venit la mine să-i acopăr tatuajul fiindcă nu-i plăcea cum o striga lumea când mergea la plajă. Alţii vor să-şi facă pe piele bujii sau pistoane. Solicitările sunt diverse“, spune el. În cele mai multe dintre cazuri, oamenii cer tatuaje pe zone vizibile ale corpului.

Tatuaje Avatar

Artistul a realizat şi schiţe cu personajele din filmul Avatar - Neytiri, Jack şi pasărea Ikral şi chiar le-a pictat pe pielea unei constănţence. Artistul povesteşte cu umor că bărbaţii sunt mai fricoşi decât femeile când vine vorba de tatuaje.

Arta tatuajului este o afacere bună, fiindcă „nu te îmbogăţeşti, dar nici nu mori de foame“, este de părere Ştefan. El spune  că în România industria nu este suficient de bine dezvoltată. „Ar trebui să existe mai multe convenţii de tatuaje în ţara noastră, pentru a se dezvolta mai bine“, spune Dogaru. Pe viitor, el vrea să-şi extindă afacerea.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite