Start furat la Luna Cadourilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinerea Neagră la Constanţa
Vinerea Neagră la Constanţa

Cu „Vinerea Neagră“, când produsele sunt vândute la preţuri minimale, comercianţii şi-au asigurat în avans profitul de Sărbători. Magazinele de produse electronice şi electrocasnice au fost cele mai căutate în weekend de vânătorii de oferte.

Pe internet, site-urile comerciale au fost inundate de anunţurile cu „reduceri-şoc“ pe care unele magazine le promiteau.  Şi într-adevăr ieftinirile erau substanţiale în cazul unor produse, pornind de la laptop până la accesorii IT. Ca momeala să funcţioneze, scăderea de preţ era de peste 30% şi ajungea până la 80%.

Discountul, unde este discountul?

Constănţenii au vrut să profite de aceeaşi ocazie pentru a-şi cumpăra cele necesare sau pentru a-şi înnoi utilarea electro din gospodărie. S-au dus direct la magazine, să vadă pe viu minunea, dar surpriza a fost neplăcută pentru cei care urmăresc de ceva vreme astfel de promoţii.
„Nu înţeleg unde este discountul, din moment ce acum patru zile am fost aici, la dumneavoastră, şi obiectul pe care vreau să-l iau era la acelaşi preţ. L-aţi scumpit între timp şi acum îi puneţi eticheta cu reducerea? Ori e ofertă, ori nu e!“, se certau unii clienţi cu consultanţii de vânzări. Angajaţii refuzau să dea explicaţii despre manevra care a scumpit peste noapte, spre exemplu, un frigider care costa cu câteva zile înainte 1.800 lei, apoi apărea ca ofertă în „Vinerea Neagră“ ca redus de la 2.000 de lei.

  Click pe imagini pentru a-i vedea pe cumpărători în goana după shopping!

Mai mult, multe dintre produsele aflate în ofertă nu se regăseau în magazine, comercianţii motivând că stocul promoţional s-a epuizat rapid în urma asaltului clienţilor ce a dus la o cerere fără precedent.

Stoc epuizat online

La Constanţa, principalul magazin de vânzare online Emag, aflat pe Bulevardul 1 decembrie la intersecţia cu strada Bucureşti, era mult mai plin ca de obicei de curioşi. Pe site-ul firmei, majoritatea stocurilor de produse nu mai era disponibilă de vineri de la prânz, dar oamenii veniseră la magazin să se convingă că obiectele electrocasnice nu mai există de vânzare.
„Căutam un router wireless, văzusem că pe site era la jumătate de preţ, dar până m-am înscris online să dau comanda, stocul s-a terminat. Am tot sunat la numerele de telefon de pe site, dar n-am reuşit să stau de vorbă cu cineva, nici măcar nu se făcea legătura. Aşa că am venit repede aici să văd poate mai am noroc de vreo router rămas, dar mi-au zis că nu mai are nici în magazin. Nu mai am ce face decât să aşteptăm următoarea rundă de ieftiniri“, a relatat Bogdan, un constănţean care îşi încercase norocul la Emag.

Speranţe în oferta de Sărbători

La magazinele Flanco, Domo sau Altex, lumea stătea la coadă pentru a-şi cumpăra produse în rate sau pentru a cere sfatul consultantului de vânzări. Clienţii cercetau pe îndelete fiecare obiect expus pentru a-şi face o idee dacă merită achiziţionat acum sau mai poate aştepta până de Crăciun sau Revelion, când se anunţă reducerile tradiţionale, cu pachete promoţionale tentante.
„Am venit să mă uit, eram tare curios de preţuri. Am auzit că azi sunt reduceri mari, dar mă mai gândesc pentru un eventual cadou de Sărbători. La unele produse, reducerile sunt într-adevăr semnificative, dar unele nu mi se se par deloc ieftinite“, era de părere George Vlădescu, unul dintre clienţi.

Promoţia a continuat tot weekendul în magazinele de electronice şi electrocasnice. Adrian Belgudan, şeful de magazin de la Flanco Maritimo, a declarat că vânzările au crescut la toate produsele în „Vinerea Neagră“: „Toate au mers bine, sunt produse pe care deja nu le mai avem în stoc. Practic, ziua marchează deschiderea perioadei de reduceri pentru Sărbători, când reducerile vor fi consistente, iar vânzările - pe măsură“.
Consultanţii mai amabili dădeau totuşi un pont prietenesc clienţilor cărora oferta din „Vinerea Neagră“ le depăşea puterea de cumpărare: „Aşteptaţi până în decembrie, când o să avem discounturi mai mari. Tot timpul avem câte-o ofertă mai bună, trebuie doar să urmăriţi preţurile“.
Prin tradiţie, în decembrie, luna cadourilor, este înregistrat vârful de încasări în toate magazinele comerciale.


Vinerea Neagră la Constanţa
Vinerea Neagră la Constanţa
Vinerea Neagră la Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite