Stăpâna halterelor la numai 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Pricop a devenit campioană naţională de senioare la vârsta de 13 ani şi este campioană europeană. La numai 44 de kilograme, sportiva de la LPS „Nicolae Rotaru“ CSS - Farul smulge 63 de kilograme şi aruncă 85.

Laura Pricop (14 ani şi 7 luni) ilustrează perfect povestea cu fata de la ţară, modestă şi muncitoare, care, prin râvnă, şi-a făcut un nume în sport. Şi nu în orice sport, ci într-unul al naibii de greu, halterele.

Laura este din Nisipari, unde a fost descoperită de antrenorul Angheluş Beşleagă (şi el fiu al locului), care înfiinţase acolo o sală de haltere. Fetiţa blonduţă avea 10 ani şi jumătate când a venit la selecţie, cu vecina sa, Ionela Broască (11 ani şi jumătate), la îndemnul acesteia.

„Dintre cei 63 de copii care au participat la primul trial, au rămas 11, dintre care s-au evidenţiat două fete“, spune Beşleagă. Erau tocmai Laura şi Ionela, care, nu peste mult timp, aveau să ajungă campioane naţionale. Laura a luat aur la toate nivelurile, la cadete, junioare, tineret şi, pe când avea doar 13 ani, şi la senioare! În plus, este campioană europeană de cadete.

„M-am apucat de haltere pentru că eram mai băieţoaică. La început, părinţii nu au fost de acord, dar au sfârşit prin a-şi da acceptul şi chiar m-au întors din drum când am vrut să renunţ“, spune Laura, care, la o greutate de 48 de kilograme, smulge 63 de kilograme şi aruncă 85 de kilograme. „Eu nu prea mă duceam la ora de sport, mă plictiseam, aşa că am ajuns la haltere“, povesteşte Ionela, care are acum 16 ani.

Cântăreşte 44 de kilograme, iar recordurile sale personale sunt 57 de kilograme (la smuls) şi 73 de kilograme (la aruncat). Laura are o situaţie familială grea. Pentru a  ţine gospodăria şi a-şi creşte cei trei copii, părinţii săi au muncit cu ziua prin Nisipari, iar, de luna trecută, mama sa a plecat să lucreze în Anglia.

Citeşte despre palmaresul şi recordurile spotivei constănţene în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite