Constanţa: Alin Daniel Stanciu trăgătorul de elită cu ochelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Alin Daniel Stanciu trăgătorul de elită cu ochelari
Constanţa: Alin Daniel Stanciu trăgătorul de elită cu ochelari

Informaticianul de la Gruparea Mobilă de Jandarmi a câştigat cu Diplomă de Excelenţă la ultimul concurs de tir organizat de unitatea sa.

Este un bun trăgător cu arma, iar faptul că poartă ochelari de vedere (dioptrii -3) nu înseamnă o piedică pentru a nimeri cât mai bine ţinta.

La ultimul concurs de tir organizat pentru împlinirea a 116 ani de când a apărut Jandarmeria Rurală, pentru Alin Daniel Stanciu a fost scrisă o diplomă specială, de excelent trăgător. A tras cu arma în poligonul de la Cumpăna şi a obţinut 98 de puncte din cele 100.

Pasiune la prima vedere

A pus mâna pentru prima dată pe o armă de concurs în urmă cu şase ani, cu un instructor de la Poliţia Română.
De atunci arma i s-a „lipit“ de mână. A găsit şi o slujbă care îl ajută să exerseze. În 2007 s-a făcut jandarm.

„Mi-a plăcut haina militară şi pentru că a existat un post în specialitatea mea pe informatică, mi-am depus dosarul şi am luat după mai multe probe. Am fost angajat şi lucrez la compartimentul de informatică“, spune Daniel.

La birou şi pe stradă

Vorbeşte precaut fără să depăşească regulile militare. Este mulţumit că îşi poate face treaba cum trebuie, iar atunci când au loc ore de pregătire, îşi poate manifesta pasiunea cu plăcere şi concentrare.

Când nu este la birou, Daniel merge în misiuni. A fost la summit-ul NATO de anul trecut, dar şi prin staţiunea Mamaia, a fost de veghe pe stradă în timpul concursului de bărci rapide de la sfârşitul lunii trecute.

Şi dacă sunteţi curioşi cine supraveghează camerele video în timpul meciurilor de pe stadionul Farul, aflaţi că acesta este sergentul major Stanciu.

Pregătirea în poligonulJandarmeriei

La locul de muncă a profitat să îşi îmbunătăţească toate calităţile de trăgător. Aici a învăţat cum se îngrijeşte o armă, pentru că dacă nu o faci aşa cum trebuie, „te poate trăda“. Daniel a mai dat şi rateuri. „E important să tragi constant ca să ai şi rezultate bune tot timpul“, explică el.

Secretele unui trăgător

Atunci când se pregăteşte să ţintească, un trăgător trebuie să fie atent şi ca soarele sau vântul să nu îi afecteze atenţia. „Mă eliberez de toate gândurile şi mă concentrez în cele câteva secunde în care trebuie să ţintesc şi să trag, îmi ţin respiraţia ca să ochesc cel mai bine“. Un alt lucru important este ca trăgătorul să nu fie obosit atunci când foloseşte arma la ţintă.

Cursurile de pregătire de la Jandarmerie i-au dat ocazia lui Daniel să îşi pună în practică pasiunea, chiar şi la locul de muncă. Şi asta, întrucât ca sport, tirul este destul de costisitor, iar plăcerea s-ar opri la capitolul cheltuieli.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite