Constanţa: Sporturi extreme în nordul staţiunii Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sporturi extreme în nordul staţiunii Mamaia
Constanţa: Sporturi extreme în nordul staţiunii Mamaia

Marea Neagră este potrivită pentru anumite sporturi, iar cei pasionaţi au descoperit deja cum se pot relaxa. Cei care nu au făcut-o încă, pot afla că la capătul staţiunii Mamaia spre Năvodari, plaja îi aşteaptă şi nu numai. Surfingul nu poate fi practicat în lipsa valurilor înalte, în schimb se poate face windsurf.

Este un sport pentru care instructorii îşi selectează atent practicanţii pentru că este destul de periculos. „Eliberăm un card cu un anumit nivel de pregătire pentru ca cel care se prezintă cu el să ştie de unde să înceapă”, spune instructorul Vlad Nilă din Braşov. Este un sport extrem, ceva mai nou la noi, nu foarte multă lume ştie despre acest sport. Cursurile încep pe mal, iar apoi marea devine adevărata provocare. Chiar dacă mulţi încep să înveţe kiteboard, unii prind mai greu mişcările dibace.

Zmeele se aleg în funcţie de puterea vântului

Kiteboard-ul este un sport extreme practicat de tot mai multe persoane, de toate vârstele, mai puţin copiii. Vântul este însă cel care permite sau nu practicarea acestui sport pe uscat, la început şi pe mare pentru cei cu experienţă. „Zmeele se aleg în funcţie de vânt, când este mai puternic se alege unul mai mic, iar când e mai slab unul mai mare”. Cei care îl practică trebuie să se asigure că au mai mult de 50 de kilograme pentru a putea stăpâni „paraşuta”. Cei care nu se încumetă să se avânte în larg pe propriile picioare, pot alege un caiac pentru care plătesc 20 de lei pentru o oră de plimbare.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite