Spitalul de la Cernavodă scapă de comasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou spital din ţară, cel de la Cernavodă, construit cu bani de la Guvern în anul 2006, va scăpa de comasare. Aşa a lăsat să se înţeleagă ieri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Primarul din Cernavodă, Mariana Mircea s-a întâlnit, ieri, la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii. În cadrul întâlnirii, ministrul Cseke Attila a precizat că un spital din ţară nu va mai fi comasat.

„Am discutat despre comasare, dar nu a nominalizat spitalul nostru, însă a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba despre cel de la Cernavodă. Aşteptăm o decizie scrisă în 10 zile", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Constanţa Mariana Mircea.

Primarul din Cernavodă a făcut demersuri pentru a împiedica transformarea spitalului în azil de bătrâni.

I-ar putea salva existenţa centralei nucleare în zonă

„Am discutat cu ministrul ca spitalul să nu fie desfiinţat. Vrem ca el să devină secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Nu este normal ca cel mai nou spital din ţară, care are şi o secţie specială pentru decontaminare radiologică, având centrala nucleară la doi paşi, să fie desfiinţat", a declarat primarul.

Managerul unităţii medicale de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă este de părere că unitatea medicală pe care o conduce a ajuns pe lista comasării dint-o greşeală.

„Sperăm ca ministrul să ia în calcul existenţa centralei nucleare în zonă. Noi putem arăta oricând că suntem eficienţi şi că avem dotări. Trebuie doar să ne lase să ne facem treaba", a adăugat Andrei Andrei, managerul unităţii medicale.

Spitalul din Cernavodă a fost construit în anul 2006 şi este dotat cu 60 de paturi, fiind a doua unitate din ţară care a fost dotată cu o secţie specială pentru decontaminare radiologică, secţie care dispune de condiţii speciale. Aici sunt trataţi doar pacienţi care sunt expuşi accidental radiaţiilor nucleare, iar secţia a fost amenajată la parter şi are intrare separată.

„Doamne fereşte de vreun accident, unde se vor duce bolnavii?", se întreabă, disperat, managerul spitalului de la Cernavodă.

Cealaltă secţie de decontaminare radiologică din România a fost amenajată în incinta Insitutului de Fizică Atomică de la Măgurele, judeţul Ilfov.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite