Constanţa: Spitalul de Urgenţă începe curăţenia de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi curăţate săptămâna aceasta de gândaci. Unitatea sanitară va intra în intervalul 19-20 noiembrie într-o amplă operaţiune de dezinsecţie şi deratizare.

Acţiunea se va desfăşura cu nişte aparate speciale, care vor pulveriza în camerele bolnavilor o substanţă specială, prin care gândacii îşi vor distruge singuri cuiburile.

Directorul administrativ al Spitalului, Renato Cristea, a declarat că operaţiunea va dura două zile pentru că reprezentanţii firmei de dezinsecţie trebuie să meargă şi la secţia de Dermato-Venerice şi la secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare.

El a mai spus că aceasta este ultima acţiune de curăţire a saloanelor din acest an şi se face şi din cauza pacienţilor internaţi: „Oamenii îşi pun mâncare peste tot, deşi nu ar trebui să facă aşa ceva“.

La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Liliana Tuţă, a declarat că lupta cu gândacii poate fi câştigată definitiv doar atunci când pacienţii vor înţelege că nu este bine să primească mâncare de la rude şi s-o depoziteze ulterior în saloane.

Bolnavii primesc mâncare de acasă

„Ştim că mâncarea spitalului nu este foarte bună şi că pacienţii mănâncă ce le este  adus de rude, motiv pentru care nu-i putem condamna.

Problema este că mâncarea este păstrată în saloane peste tot, pe noptiere, în sertare şi aşa apar gândacii. În acest fel, lansăm un apel către aparţinători să nu mai aducă mâncare în cantităţi mari, pentru a nu rămâne resturi prin noptiere“, a precizat dr. Tuţă.

Gândacii invadează Neurologia

Cea mai afectată secţie este Neurologia, unde sunt internaţi cei mai mulţi bolnavi, unii dintre ei fiind  imobilizaţi la pat din cauza bolii.

Carcalacii mai pot fi găsiţi şi pe celelalte secţii ale spitalului, dar cu precădere pe Ortopedie, Cardilogie şi Oncologie, unde pacienţii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite