Constanţa: Tarife de hotel la Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Tarife de hotel la Spitalul de Urgenţă
Constanţa: Tarife de hotel la Spitalul de Urgenţă

Pentru că mereu există probleme cu persoanele neasigurate care sunt internate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, conducerea a hotărât majorarea tarifelor practicate pe ziua de spitalizare pentru pacienţii care nu sunt asiguraţi. Directorul spitalului, dr. Dan Căpăţână a declarat că este vorba, de fapt, „despre o reactualizare, o aducere a tarifelor la nivelul decontului de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătat

Managerul a precizat că s-a ajuns la concluzia că unitatea sanitară iese în pierdere dacă mai continuă să trateze pacienţii neasiguraţi după vechile tarife, chiar şi de două ori mai mici faţă de costurile reale.

Începând de luna viitoare oamenii vor fi nevoiţi să plătească sume colosale pentru o zi de spitalizare, mai mari chiar ca la hotel.

450 de lei la Terapie Intensivă

O zi petrecută la Terapie Intensivă va scoate din buzunarele constănţenilor 451 de lei, la Neurologie se va plăti 290 de lei, la Cardiologie 320 de lei, Oftalmologie-250 de lei,  Diabet- 230 de lei. De asemenea, au fost modificate tarifele percepute pentru efectuarea diferitelor investigaţii medicale. Spre exemplu, refacerea unei pleoape a ajuns de la 120 de lei la 240 de lei, o rinoplastie de la 200 de lei la 400 de lei. Şi actele eliberate de unitatea sanitară costă. Un banal certificat prenupţial a ajuns de la 100 de lei la 150 de lei.

Până şi copiile xerox  se plătesc. La externarea din spital pacienţii trebuie să plătească 15 lei pentru un duplicat după biletul de ieşire din spital sau a concediu medical.  Avortul la cerere s-a făcut şi el de la 150 de lei 200 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite