Constanţa: Copii navetişti în Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Copii navetişti în Spitalul Judeţean
Constanţa: Copii navetişti în Spitalul Judeţean

Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a devenit locul unde părinţii care vor să scape de povara propriilor copii îşi părăsesc odraslele. Pentru şase copii cu vârste cuprinse între două luni şi trei ani spitalul înseamnă deja „acasă“.

Părinţii copiilor abandonaţi îi mai iau acasă din când în când pentru a le putea ridica alocaţia.
Directorul SCJU, dr. Liliana Tuţă a declarat că la ora actuală spitalul are şase copii abandonaţi de părinţi, trei aflându-se la etajul VIII şi ceilalţi trei la etajul IX.

Intrând în salonul copiilor, am remarcat-o imediat pe Alexandra, un nou-născut care are doar două luni şi zece zile. Asistentul social, Georgeta Solomon, spune că bebeluşul a fost abandonat în spital de la vârsta de 24 de zile.

Şeful secţiei Pediatrie, dr. Larisia Mihai, ne-a declarat că micuţa a fost internată pentru o banală afecţiune a căilor respiratorii, motiv pentru mamă să se descotorosească de fetiţă. Pentru că nu avea certificat de naştere, nou-născutul fost botezat de cadrele medicale cu numele Alexandra.

„Este preferata mea“ a precizat dr. Larisia Mihai.  Medicul a mai declarat că sugarul este în spital din data de 28 august. În plus, ar mai putea avea o problemă, însă deocamdată totul este ţinut sub control. „Copilul este seropozitiv pentru sifilis, asta pentru că, dacă mama se prostituează, aşa cum se aude, fetiţa ar putea avea complicaţii de sănătate atunci când va creşte“.

Deocamdată, a completat dr. Mihai, la această vârstă nu se poate spune că are sifilis congenital. „Copilul este teoretic sănătos, doar că e seropozitiv, adică nu mai are în sânge anticorpi anti-sifilis transferaţi de la mamă în timpul vieţii intra-uterine“.

Despre Mirela, mama fetiţei, se ştie doar că are 23 de ani şi că mai are un copil lăsat în grija celor de la centrul de plasament.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite