Constanţa: Spirala yoghinilor, departe de ochii turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de adepţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut s-au adunat ieri lângă cimitirul din staţiunea Costineşti pentru a intra în „starea benefică de transă romantică“. Marea Spirală este punctul culminant al Simpozionului Internaţional de Yoga Costineşti 2009.

Reuniunea a avut loc, ca de obicei, departe de ochii lumii, pe o proprietate privată a Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), aflată chiar lângă cimitirul din Costineşti. Simpozionul yoghinilor se desfăşoară în perioada 1 august - 3 septembrie.

Intrarea în mijlocul lor a fost permisă doar membrilor, pe baza legitimaţiilor. „Atenţie! Pentru a participa la conferinţele despre starea benefică de transă romantică este necesar să aveţi atât legitimaţie de transă, cât şi legitimaţie de simpozion”, au fost avertizaţi membrii MISA, inclusiv pe site-ul organizaţiei.

Adepţii au stat pe câmp, foarte aproape unii de alţii, cu picioarele încrucişate, desprinşi de tot ce era în jur, ajutaţi şi de muzică.

Imediat după încetarea muzicii, Marea Spirală s-a destrămat, în timp ce o voce anunţa la megafon restul programului. Yoghinii care au părăsit în linişte locul spiralei au refuzat să vorbească cu oricine le-a pus vreo întrebare legată de activitatea lor.

Rugăciune către alte civilizaţii

Orice încercare de a afla ceva despre prezenţa celor aproape 3.000 de persoane adunate pentru a atinge absolutul s-a lovit de refuzul categoric de a vorbi al yoghinilor. Un singur tânăr i-a arătat cu degetul pe „organizatorii” reuniunii. Întrebat, unul dintre ei a negat însă că s-ar ocupa de eveniment. Un altul a replicat că i-ar lua ore bune să îi explice unui „profan” ce înseamnă Marea Spirală.

Momentul spiralei a fost urmat de o rugăciune specială. La megafon, yoghinii au fost anunţaţi că mesajul transmis prin meditaţie este adresat civilizaţiilor extraterestre pentru ca acestea să apară pe pământ, la momentul potrivit, pentru a ajuta întreaga umanitate. În timpul rugăciunii, concentrarea nu a mai fost atât de intensă, ca la Marea Spirală. Cu excepţia câtorva persoane, ridicate în picioare şi privind spre un anume punct pe cer, poate de unde vor veni extratereştrii, unii adepţi aveau alte preocupări.

Fotografiile au fost şterse

Tinerii yoghini, mai puţin atenţi la rugăciune, fie scriau, fie mâncau, vorbeau la telefon, sau pur şi simplu se bronzau în costume de baie. Vizita în rândul yoghinilor se încheie după ce trei bărbaţi solicită legitimaţia de tabără. Unul dintre ei ne anunţă că am pătruns pe o proprietate privată şi ne invită să plecăm.

Pozele făcute printre participanţi trebuie şterse în prezenţa lor. Paznicii au explicat că yoghinii nu mai vorbesc cu presa de când mulţi dintre ei au fost concediaţi, după ce şefii lor au citit în ziare despre faptul că sunt adepţi MISA.

Meditaţie pentru extratereştri

Adepţii lui Gregorian Bivolaru se întrunesc anual pentru a se integra împreună în absolut. Ei s-au rugat ieri pentru ca civilizaţiile extraterestre să apară pe pământ la momentul potrivit.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite