Constanţa: Costea nu s-a mai bucurat de camera cu Spiderman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Costea nu s-a mai bucurat  de camera cu Spiderman
Constanţa: Costea nu s-a mai bucurat de camera cu Spiderman

Mama vroia să îi facă o surpriză şi îi amenajase camera în timp ce el se afla la bunici. În camera lui Costea, televizorul merge şi acum pe desene animate. Băiatului îi plăcea foarte mult să stea ore în şir în faţa televizorului şi să se uite la eroii lui preferaţi.

O carte de rugăciuni este frumos aşezată pe pat, iar o cruciuliţă este atârnată de un cui în perete. Trebuia să vegheze asupra somnului copilului.

Acum, mama se roagă pentru sufletul lui. Olga Velcev a încetat să mai spere că băieţelul ei este în viaţă. Femeia s-a întors acasă, în Techirghiol. Plânge întruna şi umblă îmbrăcată în doliu.

Cărţile de poveşti au rămas nerăsfoite

Poza lui Costea a rămas încremenită pe pat. O frumoasă amintire de la Masa Tăcerii a lui Brâncuşi, din Târgu Jiu. Într-o alta, Costea îi zâmbeşte mamei lui. Cărţile de poveşti de pe etajeră sunt nedesfăcute. Costea nu a apucat să le răsfoiască.

Peste tot e ordine. Nefirească într-o cameră de copil. „Voiam să-i fac o surpriză. L-am trimis mai devreme la mama pentru că renovam în casă şi nu voiam să stea în praf şi mizerie. Urmau să plece la munte. Când s-ar fi întors ar fi văzut totul schimbat!“, povesteşte, printre lacrimi, Olga. Vroia să-i facă o surpriză fiului ei, să-i amenajeze camera după bunul lui plac. Pereţii au fost vopsiţi în albastru şi urma ca la geam să fie puse perdele cu Spiderman, unul dintre personajele lui preferate de desene animate.

„Hainele miroseau a sânge şi a pipi“

A adus pe pat hăinuţele cu care era îmbrăcat copilul în momentul dispariţiei. Fru mos împachetate, hainele erau păstrate cu sfinţenie într-o cameră alăturată. Le-a pus pe pat şi a început să despacheteze fiecare lucruşor în parte. „Hainele nu miroseau a mort. Miroseau a sânge şi a pipi. Atât. Carnea când se strică, mirosul nu iese aşa uşor. Nu am să înţeleg de ce sunt hainele întregi. Am foarte multe întrebări fără răspuns şi nu ştiu când voi afla“, spune femeia. Ea se întreabă zi şi noapte cum Costea a fost devorat de animale fără ca hăinuţele să nu aibă nimic. Pantalonii şi chiloţeii sunt singurii care sunt agăţaţi. Tricoul şi hanoracul păreau a fi purtate pentru prima dată.

Îl acuză pe tatăl copilului de nepăsare

A fost singurul părinte care a urmărit pas cu pas căutările poliţiştilor. Femeia spune că tatăl copilului, Feodor Velcev, a sunat-o o singură dată de când a fost anunţată dispariţia micuţului. Când Olga a oferit recompensă pentru găsirea băieţelului, el a sunat-o pentru a-i spune că nu are bani şi că nu o poate ajuta. „Eu n-am văzut niciun om care suferă să râdă, să umble şi să se simtă bine. Un om sănătos nu se plimbă prin tot bazarul spunând că băiatul e sănătos, că este viu, cum făcea el! Nu aveam nevoie de banii lui! Îmi vindeam şi casa, găseam bani pentru copilul meu“, mărturiseşte mama copilului. Olga Velcev mai spune că a fost şi ea sunată de o persoană clarvăzătoare care i-a spus că băiatul este la cerşit în Moldova.

Momentul dispariţiei

Mama copilului nu-şi găseşte liniştea. Ea nu poate înţelege cum a plecat Costea de la cabană fără să anunţe. „În ziua dispariţiei, băiatul meu s-a jucat cu doi copii. La un moment dat a fost chemat la masă. Am vorbit cu el la telefon. Era foarte fericit că este la munte! Mamei mele i s-a terminat bateria în timp ce vorbeam cu fiul meu şi a urcat să ia încărcătorul. În acest moment i-a dat lui Costea un hanorac şi i-a spus să se ducă în spate, la bunicul lui, unde făcea grătar. Nu trebuia să meargă mai mult de trei metri. Era după amiază. De atunci nu a mai fost văzut“, povesteşte Olga.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite